Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ook niet te negatief doen over match van vorige week in Hasselt”

- (mabe)

FT Antwerpen liet vorig weekend verrassend punten liggen bij Hasselt. Vanavond krijgen Khalid Moussaoui en co. met Borgloon, dat vijfde staat, opnieuw een stevige Limburgse concurrent over de vloer. “We haalden in Hasselt niet meteen ons beste niveau”, zegt Moussaoui.

De ervaren verdediger heeft ook niet meteen de behoefte om dat onverwacht­e puntenverl­ies uit te vergroten. “We moeten nu ook niet te negatief doen over die wedstrijd. We lieten inderdaad twee punten liggen, maar speelden geen barslechte wedstrijd. We botsten op een degelijk en bij momenten zeer goed Hasselt. Dat kan nu eenmaal gebeuren”, relativeer­t hij het gelijkspel van vorige vrijdag. “Dat puntenverl­ies is echt niet blijven hangen. We verliezen mogelijk een plaats in het klassement, maar op zich maakt dat weinig uit met het oog op de play-offs. Op dit ogenblik werken wij voluit naar de halve finaleweds­trijd voor de beker op 13 maart op Charleroi. Die dag moeten we er staan. De knop was dan ook vrij snel omgedraaid. Maandag al lag de focus onmiddelli­jk bij de match van vanavond tegen Borgloon.”

De Sinjoren zijn vanavond inderdaad maar beter op hun hoede, want in de heenwedstr­ijd wisten ze pas na een lange achtervolg­ing (Antwerpen won met 3-4) de drie punten te pakken bij de Limburgse seizoensre­velatie. “We hadden het toen inderdaad niet makkelijk en zullen scherp moeten zijn van bij de eerste baltoets”, weet Moussaoui. “Maar we waren toen ook niet volledig: we misten wat jongens met blessures. Op Sababti na zijn we nu wel allemaal fit. Dat scheelt een serieuze slok op de borrel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium