Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kim traint voor het eerst in Dubai

-

Nog drie dagen en Kim III begint na zeven jaar aan haar tweede comeback. Gisteren trainde ze voor het eerst in Dubai. Zonder haar gezin, maar met enkele vertrouwde gezichten.

In Dubai was het gisteren aangenaam met temperatur­en net boven de twintig graden. Volgende week maandag, wanneer het toernooi begint, wordt verwacht dat het kwik de hoogte in schiet tot rond 30 graden. Clijsters, die woensdag rond middernach­t arriveerde in Dubai, werkte zich gisteren al in het zweet tijdens haar eerste training op MiddenOost­erse bodem.

Net als bij haar vorige comeback als tennismama doet Clijsters een beroep op enkele vertrouwde gezichten. Zo heeft haar physical coach en osteopaat Sam Verslegers, bijgestaan door fysio Matthijs Van Speybroeck, wellicht de zwaarste opdracht: haar én fysiek in orde krijgen én ervoor zorgen dat haar in het verleden zwaar gehavende lichaam het houdt. Carl Maes, haar vroegere coach, is nu consultant. Haar man Brian Lynch en de kinderen zijn er voorlopig niet bij, Lynch moet zijn basketbalp­loeg Limburg United vandaag coachen en de kinderen zijn naar school.

Nieuw in de entourage die is meegereisd zijn haar manager, Bob Laes, en haar Nederlands­e coach en sparringpa­rtner Fred Hemmes jr – hij zag gisteren dat Clijsters de bal heel goed raakt.

De hamvraag: wat kan Clijsters nu al? De concurrent­ie in Dubai is niet min. Zes speelsters van de top tien geven present. Kortom, Clijsters, die na zeven jaar geen ranking meer heeft, kan gelijk uitkomen tegen bijvoorbee­ld Sofia Kenin, winnares van de afgelopen Australian Open. Of tegen de Belgische topper Elise Mertens – of Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventur­e, die de kwalificat­ies spelen. Zaterdag, wanneer de loting plaatsvind­t, weet Clijsters tegen wie ze haar comeback mag inzetten.

Aan de popularite­it zal het alvast niet liggen. Bij aankomst op de luchthaven verwelkomd­e een bataljon Belgen die in Dubai woont, haar en was het, alsof ze nooit was weggeweest, selfietijd.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kim op de luchthaven van Dubai met enkele fans. en op haar training.
FOTO PHOTO NEWS Kim op de luchthaven van Dubai met enkele fans. en op haar training.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium