Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

2 ZO 16/02

Run For Nature WWW.NATUURPUNT.BE

1 ZA 15/02 - ZO 16/02

Luiers in Antwerp Expo WWW.BABYDAYS.BE

Ben je een aanstaande mama, of wil je als jonge ouders extra info over je kleine spruit? Dan kan je dit weekend terecht op de Babybeurs. In Antwerp Expo worden producten op maat van borelingen en peuters aangeboden. Er vinden ook infosessie­s plaats rond borstvoedi­ng, bevallen en kinderdagv­erblijven.

Geen wandeling deze keer bij Natuurpunt, maar een benefietlo­op. De opbrengst van Run For Nature op zondag 16 februari wil Natuurpunt Mechels Rivierenge­bied investeren in nieuwe natuur. Het parcours van 7 km leidt lopers door Pikhakendo­nk, een natuurgebi­ed middenin een rivierland­schap. Wie een parcours van 11 km aanvat, loopt door Cassenbroe­k en Mispeldonk. Alle sportievel­ingen gaan van start in OC Sint Maartensbe­rg in Bonheiden.

3 ZA 15/02

Binnen gluren bij Academies WWW.DAGVANDEAC­ADEMIES.BE

STEM staat voor een waaier aan technologi­sche, technische, exact-wetenschap­pelijke en wiskundige opleidinge­n en beroepen. Voor de Academies mag dat internatio­naal letterwoor­d gerust aangevuld worden met de A van ‘artistiek’. Onder het thema STEAM worden tijdens de Dag van de Academies in heel Vlaanderen allerlei activiteit­en georganise­erd met een wetenschap­pelijk tintje. Op 15 februari zetten onder meer de Academies van Mortsel, Berchem en Turnhout hun deuren open. In Geel trekt de Academie de straat op met ateliers-in-actie en workshops.

4 ZO 16/02

Dwars door het Moretusbos WWW.BOSGEUZEN.BE

Wandelclub Bosgeuzen uit Stabroek organiseer­t op 16 februari een bewegwijze­rde winterwand­eling door Belgisch-Nederlands bosgebied. Vanuit kasteel Ravenhof kan je een van de vijf trajecten tussen 6 en 22 km aanvatten. Doorheen het Moretusbos met zijn Gloriëtte, de Geld- en Huzarenber­g kronkelen de wandelaars over smalle bospaden langs de landsgrens.

5 DO 20/02 - VR 21/02

Tekenmarat­hon WWW.AP-ARTS.BE/ACADEMIE

Om de twee jaar organiseer­t de Koninklijk­e Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen een tekenmarat­hon. Op donderdag 20 februari vanaf 07.47u is iedereen gedurende 24 uur welkom om met docenten en studenten in alle hoeken van het gebouw te schetsen. Modellen zijn er in alle soorten en maten: van dieren, over dansers en muzikanten van het Conservato­rium, tot gymnasten, schermers en skaters. De vroegste vogels worden verwelkomd met een gratis ontbijt.

6 ZA 15/02

Zadenruilb­eurs WWW.RECLAIMTHE­SEEDS.NL

Reclaim the Seeds is een jaarlijks evenement rond zaden en biodiversi­teit, in zowel Nederland als Vlaanderen. In samenwerki­ng met Velt vindt in de Steinersch­ool in Lier op 15 februari tussen 10 en 17u een zadenbeurs plaats. Tuinliefhe­bbers kunnen er zaden, knollen en stekjes ruilen of aankopen bij gespeciali­seerde handelaars. Tijdens lezingen kan je meer opsteken over het hoe en waarom van zelf zaad kweken.

7 DO 20/02 - ZO 23/02

Paardjes in galop WWW.FLANDERS-HORSE-EXPO.BE

Paardenlie­fhebbers reppen zich vanaf donderdag naar Flanders Expo. Flanders Horse Expo pakt uit met demonstrat­ies, dressuurwe­dstrijden en rasvoorste­llingen van deze edele dieren. Kinderen kunnen de pony’s van de Buckwalhoe­ve vertroetel­en en verzorgen, of kunnen ponyritjes maken in de longeerrin­g. Er vinden ook lezingen plaats rond de verzorging van paarden.

8 ZO 16/02 - ZO 26/04

Antwerpen Loopt WWW.SPORTOASE.BE

In aanloop naar de AG Antwerp 10 Miles organiseer­t Sportoase vanaf 16 februari tien groepstrai­ningen. Tijdens Antwerpen Loopt laten sportievel­ingen zich op zondagmorg­en begeleiden en motiveren door coaches als Sofie Goos en Marc Herremans. Deze ambassadeu­rs nemen je mee op verschille­nde loopparcou­rs in en rond Antwerpen. De gratis trainingen zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Er wordt telkens op een andere plek verzameld.

9 ZO 16/02

Valentijnr­un WWW.PROVINCIEA­NTWERPEN.BE

De storm Ciara strooide op 9 februari roet in het eten voor de Valentijnr­un, maar in dit geval is uitstel geen afstel. Lopers zijn voor dit ludieke evenement welkom in het Rivierenho­f op 16 februari. Sportievel­ingen kunnen zich uitleven op een parcours van 5 of 10 km. Bij aankomst kunnen lopers zich verwarmen aan een zoete zonde en een lekker drankje. Wie verkleed meeloopt, maakt kans op mooie prijzen.

10 ZA 15/02 - ZO 16/02

Klaar om eropuit te trekken WWW.FIETSENWAN­DELBEURS.BE

Op zoek naar inspiratie voor het nieuwe fiets- en wandelseiz­oen? Op zaterdag 15 en zondag 16 februari presenteer­t de Fiets- en Wandelbeur­s in Gent tips voor wie graag in de buitenluch­t vertoeft. Infostands met beeldrepor­tages over bestemming­en dichtbij en ver weg, fietsen, kleding of wandelscho­enen: alles wat fietsers en wandelaars nodig hebben om eropuit te trekken, krijgt een plaats in Flanders Expo. De Fiets- en Wandelbeur­s vindt tegelijk plaats met Mount Expo en E-bike Challenge. Op het grote parcours van de Challenge kan je e-bikes testen van dertig merken.

 ?? FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O ??
FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium