Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pandoering uit heenmatch is nog lang niet vergeten”

Rupel Boom van Yannick Put aast op revanche tegen Dessel

- PETER NYS

Rupel Boom krijgt morgen het bezoek van Dessel Sport. In de heenmatch werden de mannen van trainer Greg Vanderidt nog kansloos met 4-0 weggeveegd. Ze zijn dan ook belust op revanche.

“Dat was met voorsprong onze slechtste match van het seizoen. Er lukte toen gewoon niks”, herinnert Yannick Put zich. “Daar moeten we dus lessen uit trekken. Reken maar dat de groep gebrand ligt op revanche. Bovendien hebben we net twee op vijftien gepakt en wil iedereen die negatieve spiraal doorbreken. Al enkele weken hebben we het geluk niet aan onze zijde, al kan je dat verhaal natuurlijk niet blijven opdissen. Op een bepaald moment primeert alleen het resultaat en moet je ook een keer winnen na een snertmatch. Goed spelen en geen punten pakken, dat bestaat in feite niet.”

Puur naar resultaat gekeken is dit jullie slechtste periode van de laatste drie jaar. Waaraan ligt dat?

“Het is altijd een combinatie van factoren, maar er zijn enkele zaken die eruit springen. Tot aan de winterstop zaten we bij de vlotst scorende ploegen van de reeks. Nu maken we plots amper drie goals in vijf matchen. Dan kan je moeilijk veel punten pakken. Zelfs als je er in dezelfde periode slechts zes binnenkrij­gt. We verloren drie van de vijf matchen ook met 1-0, dat is gewoon zuur. Het komt erop aan om je momenten

te pakken. In Charleroi laten we vijf open kansen onbenut, tegen Heist misten we een penalty en vijf minuten later wordt het 0-1. Tegen Wezet misten we een open kans op 2-0 en aan de overkant werd het 1-1. In Thes leek het op 0-0 te eindigen, maar laten we zeven minuten voor tijd dat puntje toch nog ontglippen. Dat kost allemaal punten. Maar van paniek is er nog lang geen sprake. Voor aanvang van het seizoen hadden we meteen getekend om na 21

matchen op deze positie te staan.”

Hoe ziet de iets verdere toekomst er voor Yannick Put persoonlij­k uit?

“Ik heb nog een contract voor volgend seizoen en zie geen reden om te vertrekken. Ik ben nu zes jaar in Boom en heb me hier altijd goed gevoeld. Er zijn sowieso niet veel Antwerpse clubs waar je op niveau kan spelen én waar het financiële geen probleem is. Ik hoop wel dat de club deze groep intact kan houden. Er zijn vier à vijf basisspele­rs einde contract en de gesprekken beginnen nu pas. Hopelijk weten al die jongens snel waar ze aan toe zijn.” Ploegnieuw­s: Daeseleire is nog niet fit. Mambabua staat zeker zes weken aan de kant met een spierscheu­r. Schaessens is geschorst. Kern: Deloose, Siebens, Farin, De Paepe, Kesteleyn, Spaenhoven, Put, Augustynen, Polizzi, Laureys, Binst, Figys, Somers, Vereeck, Bouhajra, Mrani, Van Den Steen, Van Der Brempt.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yannick Put en Rupel Boom wachten nog altijd op hun eerste zege van 2020. “Maar van paniek is nog lang geen sprake.”
FOTO GOYVAERTS Yannick Put en Rupel Boom wachten nog altijd op hun eerste zege van 2020. “Maar van paniek is nog lang geen sprake.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium