Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bokser Floyd Mayweather in Antwerpen… voor een potje basketbal

Floyd Mayweather begint aan wereldtour­nee en komt voor 100.000 euro naar Antwerpen

- HANS JACOBS PATRICK CEULEMANS

In de Antwerpse Lotto Arena viert Floyd ‘Money’ Mayweather vrijdag zijn 43ste verjaardag, en daarbij doet hij zijn bijnaam alle eer aan. Voor 100.000 euro wil de rijkste bokser aller tijden een potje basketball­en en enkele boksmatche­n bijwonen. Ook al is hij zo rijk als het water diep is, zijn Legendary Icon Tour moet vooral veel geld opbrengen.

Geheel zichzelf zijnde zal Floyd Mayweather met zijn gevolg van twaalf man vandaag met een Rolls-Royce aan de Antwerpse Lotto Arena arriveren. Gisteren streek hij neer in Brussel met zijn privéjet voor de start van zijn Legendary Icon Tour.

Wie hoopt dat Mayweather zelf de bokshandsc­hoenen aantrekt, is eraan voor de moeite. Mayweather is tot nader order met bokspensio­en. Hij zal wel een potje basketball­en, met zijn eigen Money Team, tegen een opleidings­ploeg van de Antwerp Giants. En hij woont een paar work-outs en sparringma­tchen bij, van onder anderen Delfine Persoon, de beste boksster van dit ogenblik. Nadien bouwt hij een feestje in de Antwerpse sporttempe­l.

Mayweather zakt niet voor niets af naar Antwerpen. Organisato­r Wave Agency wil officieel geen cijfers kwijt, maar Mayweather

zou 100.000 euro vangen voor zijn acte de présence. Dat is een habbekrats voor de ongeslagen bokser, zijn fortuin wordt geschat op – hou u vast – 825 miljoen euro. Daar kan bijvoorbee­ld voetballer Cristiano Ronaldo (633 miljoen euro) nog een puntje aan zuigen.

Astronomis­che bedragen Dat fortuin heeft Mayweather

vooral te danken aan de astronomis­che bedragen die tv-stations wilden neertellen om zijn boksmatche­n achter de betaalmuur uit te zenden. Zijn tot nog toe laatste kamp tegen kooivechte­r Conor McGregor kreeg de bijnaam ‘Money Fight’ en leverde 248 miljoen euro op.

Van wat uiterlijk vertoon is de man dan ook niet vies. Een week geleden huurde hij in Hollywood de Eden Sunset-nachtclub af voor zijn eerste verjaardag­sfeestje. Dollarbilj­etten vielen uit de lucht. Schaarsgek­lede dames wurmden zich in alle bochten om de gasten, onder wie rapper Snoop Dogg, te vermaken.

En toch wil hij graag nog wat geld bijverdien­en, onder meer met zijn tournees. In de Lotto Arena raak je nog binnen voor 30,40 of 60 euro. Zondag strijkt zijn Legendary Icon Tour neer in het Grand Hotel in Blackpool. Wil je met tien vrienden samen een driegangen­menu degusteren, een foto met Floyd, een groepsfoto met Floyd, een gesigneerd­e gordel van Floyd, een vragenuurt­je en een veiling met Floyd? Dat is dan 2.928 euro voor een tafel van tien.

Twee dagen later bevindt hij zich dan weer in Essex. Niet voor een spetterend­e party met basketbal en bokssessie­s, maar voor een praatavond met entertainm­ent. Wie 180 euro neertelt, mag op de foto met hem, krijgt een zitje in de zaal, een vragensess­ie en een veiling erbovenop. Voor 467 euro krijg je hetzelfde pakket plus een gehandteke­nde bokshandsc­hoen.

Zwemmen in het geld

Of Mayweather in Antwerpen foto’s zal uitdelen of openstaat voor selfies, ligt, aldus de organisati­e, nog niet vast. Mayweather doet overigens geen enkele moeite om het beeld van ‘money maker’ te ontkrachte­n, integendee­l. Geregeld post hij foto’s waarin hij letterlijk in het geld baadt, of van een van zijn meer dan honderd luxewagens, niet zelden vergezeld van enkele modellen en andere blingbling.

O ja, wie na zijn verjaardag­sfeestje in Antwerpen het nachtleven met hem wil induiken: hij wordt vrijdagnac­ht verwacht in de Brusselse nachtclub Birdy voor de afterparty. Tafeltjes en viparrange­menten zijn te boeken. Maar ook dat zal – uiteraard – een smak geld kosten.

 ??  ??
 ?? FOTO AFP ?? Floyd Mayweather
tijdens zijn laatste kamp
tegen kooivechte­r
Conor McGregor.
FOTO AFP Floyd Mayweather tijdens zijn laatste kamp tegen kooivechte­r Conor McGregor.
 ?? FOTO AFP ?? Een selfie met bokser Floyd Mayweather kost u 180 euro.
FOTO AFP Een selfie met bokser Floyd Mayweather kost u 180 euro.
 ?? FOTO REPORTERS / XPOSURE ?? De bokser doet geen moeite om zijn bijnaam van ‘money maker’ te ontkrachte­n.
FOTO REPORTERS / XPOSURE De bokser doet geen moeite om zijn bijnaam van ‘money maker’ te ontkrachte­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium