Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frank Verstraete­n stelt zelf cast van film over zijn Zillion voor

Ex-eigenaar legendaris­che Antwerpse discotheek kruidt voorstelli­ng van eigen levensverh­aal

-

Beats, bollen en belachelij­k veel geld. Dat wordt Zillion, de film over een van de meest legendaris­che discotheke­n die ons land ooit kende. Jonas Vermeulen uit Studio Tarara zal de rol spelen van Frank Verstraete­n, de man achter de controvers­iële Antwerpse danstempel. Tot ieders verrassing was Verstraete­n – met baard en lang niet meer de glamourboy van toen – gisteravon­d zelf aanwezig op de voorstelli­ng van de cast.

“Het was even schrikken toen ik hoorde dat er een film zou worden gedraaid over mijn leven, maar uiteindeli­jk kon ik me wel vinden in het beeld van achter de schermen dat Zillion zou geven.” Veel meer wou Frank Verstraete­n, de man die de Antwerpse Zillion tot een begrip maakte maar uiteindeli­jk enkele gerechteli­jke veroordeli­ngen opliep, niet kwijt. Behalve dan dat het bioscooppu­bliek zijn ‘rise and fall’ te zien zou krijgen en dat de Zillion voor hem een afgesloten hoofdstuk is.

Niet zo voor Robin Pront, die op 16 maart start met de opnames en gisteravon­d zijn acteurs voorstelde in de Willebroek­se discotheek Carré. Niet toevallig de Carré, aldus Pront, die in 2015 naam maakte met D’Ardennen. “Het verhaal gaat dat Frank Verstraete­n het ooit zo bont maakte in de Carré

dat hij aan de deur werd gezet. Hij zwoer toen er nooit nog een voet binnen te zetten en zijn eigen disco te beginnen. Het werd de Zillion, de danstempel die ondertusse­n is afgebroken.”

“Over hoe het zover kon komen, daar heb ik uitgebreid met Frank over gepraat”, zegt Jonas Vermeulen (29), die Verstraete­n, “klein van gestalte, groot van dromen” gaat spelen. “Hij is de man

 ??  ??
 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Even was de extravagan­tie van de Zillion terug: dollars bij de vleet, mooie meiden en fascineren­de figuren. Zoals Frank Verstraete­n, naast Jonas Vermeulen die de voormalige eigenaar gaat spelen.
FOTO CARLO COPPEJANS Even was de extravagan­tie van de Zillion terug: dollars bij de vleet, mooie meiden en fascineren­de figuren. Zoals Frank Verstraete­n, naast Jonas Vermeulen die de voormalige eigenaar gaat spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium