Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wilrijkse doctoraats­studente Angela test 8-jarige relatie

Doctoraats­studente uit Wilrijk test relatie van acht jaar in nieuw seizoen

- EVA DE POORTER

Acht jaar zijn ze al samen, toch doen Christian (28) en Angela (26) mee aan Temptation Island.

Dat koppels met zo’n lange relatie meedoen is al bijzonder. Nog opvallende­r is dat zij nu werkt aan haar doctoraat in de bio-ingenieurs­wetenschap­pen. “Mee zoeken naar een oplossing voor een wereldprob­leem, dan voel je je nuttig”, zegt ze.

“Dat mensen het vreemd vinden dat ik meedoe als doctoraats­studente, snap ik. Ik heb zelf ook getwijfeld. Mensen hebben vooroordel­en en een sterke mening. Uiteindeli­jk vond ik meer redenen om wél mee te doen dan niet. Wat andere mensen daar dan uiteindeli­jk van vinden, daar maak ik me niet druk in. Als ik me daardoor laat tegenhoude­n, had ik niets bereikt in het leven.”

Angela doet dit seizoen mee met haar vriend Christian aan de ultieme relatietes­t. Hoe ze het er vanaf brengen, is vanaf vanavond te zien. Vooraf valt het vooral op dat ze doctoreert als bio-ingenieur, wat ze sinds september vorig jaar doet. Aan welke universite­it wil ze liever niet kwijt, net als haar achternaam. “Ik heb zelf besloten om mee te doen aan Temptation Island, maar ik wil er mijn collega’s, familie en vrienden buiten houden. Ook al hebben ze niets tegen mijn deelname”, zegt ze. Waarover haar doctoraat gaat, kan ze wel vertellen. “Momenteel werk ik aan de ontwikkeli­ng van een nieuwe synthesete­chniek (proces waarbij men chemische verbinding­en probeert te realiseren, red.), zodat convention­ele technieken die nu gebruikt worden in de industrie vervangen kunnen worden. Dat zou de ecologisch­e voetafdruk en het energiever­bruik verlagen.”

Discipline en voldoening

“Daarom wou ik ook doctoreren. Je gaat mee op zoek naar de oplossing van een wereldprob­leem. Dan voel je dat je iets nuttigs en belangrijk­s aan het doen bent. Het doctoraat daagt me mentaal uit, wat me

voldoening geeft, en vraagt veel discipline. Ik werk ook nog aan andere projecten en begeleid bacheloren masterstud­enten. Later wil ik er graag verder in gaan, als productman­ager bij een bedrijf bijvoorbee­ld.”

Dat is haar serieuze kant. Die gaat in Temptation Island minder te zien zijn. “Ik ben daar niet de saaie, serieuze madame gaan uithangen”, zegt ze. “Je doet nog altijd mee aan reality tv, dan moet het leuk blijven voor de kijkers, vind ik. Ik heb me geamuseerd, grapjes uitgehaald. Misschien ga je een gek beeld van mij hebben, want ik ben toch een zotte.” (lacht)

Eerste serieuze relatie

Met hun deelname wil Angela een antwoord op haar vraag: is Christian haar vertrouwen en de gegunde vrijheid waard? “Ik had die bevestigin­g nodig. Enkele jaren geleden werden we al eens gevraagd, maar toen zag ik het niet zitten. Toen waren we voortduren­d samen en studeerde ik nog.

Nu gaan we vaak op reis of uit zonder elkaar. Dan is de kans groter dat er iets zal gebeuren. Let op, in onze relatie was er nooit iets gebeurd, maar ik heb wel het algemene beeld dat je niemand 100% kan vertrouwen. Bedrog komt zo vaak voor.”

Die relatie duurt overigens al acht jaar én hij is haar eerste serieuze relatie. Dan is het een risico om naar Temptation te trekken en alles potentieel op de helling te zetten. “Maar zo zie ik het niet. Verleiding heb je overal. Als je niet eens enkele meisjes in een bikini aankan, dan moet je mijn tijd niet komen verdoen. Als je echt van iemand houdt en het serieus meent, dan moet dat makkelijk gaan. Bedriegt hij mij, dan is het klaar. Dan heb ik het over kussen en alles wat erna komt. Ik geef geen tweede kans.

(resoluut) Ook niet als dat het einde van een acht jaar durende relatie betekent.”

Temptation Island, om 20.35u op

Vier

 ?? FOTO IVAN PUT ??
FOTO IVAN PUT
 ?? FOTO PUT ?? Angela werkt aan haar doctoraat in de bio-ingenieurs­wetenschap­pen. “Wat andere mensen van mijn deelname vinden, daar maak ik me niet druk in.”
FOTO PUT Angela werkt aan haar doctoraat in de bio-ingenieurs­wetenschap­pen. “Wat andere mensen van mijn deelname vinden, daar maak ik me niet druk in.”
 ?? VIER FOTO ?? Angela doet mee met haar vriend
Christian.
VIER FOTO Angela doet mee met haar vriend Christian.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium