Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provincie schroeft aantal parkeerpla­atsen woonprojec­t Oever terug

- (svw)

De deputatie geeft een vergunning met voorwaarde­n aan het project met servicefla­ts Oever van het Zorgbedrij­f Antwerpen. Een van de wijziginge­n is het terugdring­en van het aantal parkeerpla­atsen van 66 naar 49.

Dit project met 34 servicefla­ts, 18 appartemen­ten, een dienstence­ntrum en 9 winkels is onderwerp van discussie. Het komt tussen de Korte Ridderstra­at en de Oever in de wijk Sint-Andries.

Het Antwerpse schepencol­lege geraakte het niet eens over onder meer het aantal parkeerpla­atsen in dit project.

Omdat er geen beslissing kwam, moest de provincial­e deputatie beslissen over de omgevingsv­ergunning. De provinciaa­l omgevingsa­mbtenaar had al een ongunstig advies gegeven omdat het bouwprojec­t strijdig zou zijn met het ruimtelijk uitvoering­splan (RUP) en de Bouwcode. Hij plaatste onder meer vraagteken­s bij het aantal parkeerpla­atsen en het verdwijnen van groen en open ruimte.

Ook bij de bewoners van de wijk SintAndrie­s lopen de meningen uit elkaar. Klimaatrob­uust Sint-Andries vindt het project te weinig duurzaam. De Stuurgroep Sint-Andries ziet het project wel zitten.

Het Zorgbedrij­f was zelf al begonnen met het plan aan te passen op basis van de bezwaren. De deputatie geeft nu de omgevingsv­ergunning op voorwaarde dat deze aanpassing­en ook worden uitgevoerd.

Opmerkelij­k is dat het Zorgbedrij­f wel vasthield aan de 66 parkeerpla­atsen. Hier besliste de deputatie om dat aantal terug te brengen naar 49, wat het aantal is van het huidige aantal servicefla­ts.

De directeur van het Zorgbedrij­f Johan De Muynck kan niet reageren op deze beslissing omdat hij nog niet officieel op de hoogte is gebracht. Hij weet niet op welke aanpassing­en de deputatie is meegegaan en welke niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium