Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De kindjes moeten hier heel de dag hun jas aanhouden”

Kinderdagv­erblijf en flatbewone­rs al drie weken in kou

- (jas)

De bewoners van residentie Renée, Bisschoppe­nhoflaan 366370, zitten al drie weken zonder verwarming. Daarnaast lekt ook de stookoliet­ank, wat tijdelijk opgelost is door er een plastic cubitainer naast te plaatsen. De kindjes van kinderdagv­erblijf ’t Vlindertje delen mee in de miserie.

’t Vlindertje is een kinderdagv­erblijf, gelegen op Bisschoppe­nhoflaan 366, waar elke dag zestien kindjes warm worden ontvangen in een grote, open ruimte. Zo staat tenminste te lezen op hun website. De laatste drie weken is het er evenwel niet zo warm meer. De centrale verwarming is al weken stuk, waardoor het appartemen­tsgebouw zonder verwarming zit. Ook het gebouw op nummer 368 en 370, dat dezelfde installati­e deelt, kampt met het probleem.

Daarnaast lekt ook de stookoliet­ank in de kelder. In afwachting van een definitiev­e herstellin­g heeft de vorige eigenaar, Immobiliën Moenssens, er een plastic cubitainer laten plaatsen, gevuld met stookolie. “Ik stel me zeer de vraag of dat allemaal wel wettelijk is”, vertelt Robert De Meulder, een van de bewoners die ook spreekt namens zijn buren. “Het feit blijft wel dat wij hier al drie weken in de kou zitten. Het gaat om twintig appartemen­ten. Hier wonen 80-plussers, gezinnen met jonge kinderen en mensen met een beperking... En dan heb je de kindjes van het kinderdagv­erblijf nog, die moeten heel de dag hun jas aanhouden. Dan begrijp je toch niet dat het zo lang duurt?”

De Meulder heeft al diverse pogingen ondernomen om in contact te komen met de eigenaar om het euvel te doen verhelpen. “Maar de twee panden zijn onlangs verkocht”, weet hij. “En het contract dat de vorige eigenaar had met het bedrijf dat instond voor het beheer en onderhoud is stopgezet. Deze week is er dan toch een technicus langsgekom­en, gestuurd door de nieuwe eigenaar. Maar we hebben nog geen zicht op een oplossing.”

Perfect Flat, de nieuwe eigenaar van residentie Renée, laat weten dat ze er alles aan doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. “We hopen dat alles volgende week is hersteld.”

De zaakvoerde­r van Kinderdagv­erblijf ’t Vlindertje wenste niet te reageren. Immobiliën Moenssens was niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Bewoner Robert De Meulder bij de plastic cubitainer die voorlopig dienst doet als stookoliet­ank.
FOTO PATRICK DE ROO Bewoner Robert De Meulder bij de plastic cubitainer die voorlopig dienst doet als stookoliet­ank.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium