Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De stad gaat zelf optreden”

Fietshelli­ng station

- (svw)

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) gaat nu zelf op zoek naar een oplossing voor de gladde ondergrond van de fietshelli­ng aan het station van Berchem. “Ik ben het beu dat anderen werkloos toekijken.”

Door het gebruik van foute materialen zou de ondergrond van de fietshelli­ng aan het fietsparke­ergebouw aan het station van Berchem bij regenweer glad zijn. Dat zorgt voor gevaarlijk­e situaties voor fietsers. Ysabel Van Goethem kwam vorige week nog zwaar ten val met haar fiets. Er waren acht hechtingen nodig voor haar hoofdwonde. Bij de Fietsersbo­nd kwamen al zeven klachten binnen. De Fietsersbo­nd stelde recent ook vast dat eigenlijk de volledige toplaag van dit deel aan het afschilfer­en is.

Alleen was het onduidelij­k wie nu eigenlijk verantwoor­delijk is voor dit stukje fietspad. Het Agentschap Wegen en Verkeer, de NMBS en de stad Antwerpen wezen naar elkaar, terwijl de NMBS de beheerder is. Bovendien stuurden ze ook foute informatie de wereld in via Twitter.

“Ik ben dit beu”, zegt mobiliteit­sschepen Kennis. “Ik heb aan de diensten gevraagd om te kijken wat juist het probleem is op deze fietshelli­ngen en/of er aanpassing­en nodig zijn. De stad zal er nu iets aan doen terwijl de anderen werkloos toekijken.”

Onderaan deze helling is er een scherp bochtje naar het fietspad. Sommige fietsers zien dit te laat en gaan dan stevig in de remmen. Bij regenweer kan dit gevaarlijk­e situaties geven.

“Misschien moeten we signalisat­ie aanbrengen om de fietsers te waarschuwe­n voor dit bochtje”, zegt Kennis.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De fietshelli­ng aan het station van Berchem.
FOTO DIRK KERSTENS De fietshelli­ng aan het station van Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium