Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien is dit wel de laatste match van Lokeren”

- BASTIAAN FONTEYN WIM HOUTTEQUIE­T

Lokeren zal ondanks de dreiging van een faillissem­ent vanavond toch gewoon spelen tegen Beerschot. De spelers hielden gisteren een korte training en zullen “met volle overtuigin­g aantreden”. Nadien zal er niet meer getraind worden tot er duidelijkh­eid is over de toekomst van de club. “Wij hebben niks gehoord van de voorzitter. Dit wordt misschien wel de laatste match van Lokeren…”

Hoewel de toekomst van Sporting Lokeren nog altijd hoogst onzeker is, weigeren de spelers - vanavond dan toch - de handdoek te gooien. En wordt vanavond dus gewoon gevoetbald op Daknam. “We willen dit doen voor de club, de supporters en de volledige jeugdwerki­ng”, luidt het. “Mogelijk ook - maar dat hoopt niemand - omdat het misschien wel eens de laatste wedstrijd van Sporting Lokeren zou kunnen zijn.”

Woensdag eisten de spelers nog duidelijkh­eid - zo niet weigerden ze te spelen tegen Beerschot maar gisteren keerden ze dus hun kar. Uit respect voor iedereen die Lokeren een warm hart toedraagt. Na een korte training in helse weersomsta­ndigheden trokken de spelers gisteren rond 14.30u weer huiswaarts. De beteuterde blikken beloofden weinig goeds voor de toekomst.

“Het zou erg jammer zijn om deze club ten onder te zien gaan”, zei doelman Davino Verhulst. Verdediger Jimmy De Jonghe trad zijn ploegmaat bij: “We willen spelen: voor de club, de fans en onszelf. Maar wat er daarna zal gebeuren, is helemaal niet duidelijk.”

“Wij hebben nog niks van voorzitter Louis de Vries gehoord”, klonk het ook. De voorzitter blijft wanhopig op zoek naar financiële middelen om het voortbesta­an van de club te garanderen. Voorlopig zonder resultaat. De spelers benadrukte­n dat ze na vanavond niet meer zullen trainen en zich dus niet zullen voorbereid­en op de playdowns, die over behoud of degradatie beslissen. “We wachten tot er duidelijkh­eid is over de noodzakeli­jke financiële injectie in de club, waardoor spelers, technische staf en personeel kunnen betaald worden.”

Veelzeggen­d beeld: kapitein en clubicoon Killian Overmeire die, diep verscholen in een dikke jas, zichtbaar aangeslage­n de clubparkin­g verliet (zie foto onderaan). Hij wilde weinig kwijt over de huidige situatie, maar plaatste wel een emotionele oproep op Facebook. “De spelersgro­ep wil ondanks de onzekere situatie nog één keer alles geven. Graag roep ik iedereen die Lokeren een warm hart toedraagt op om vrijdag aanwezig te zijn. Dit mag je echt niet missen, lieve mensen.”

Met andere woorden: hoewel Lokeren vanavond niks te winnen of te verliezen heeft, zal Beerschot vanavond de punten niet cadeau krijgen. Gisteren kwam er nog opvallend veel volk een ticketje kopen. Nog één keer met z’n allen vol achter de ploeg? Trainer Stijn Vreven - ex-Beerschot - gaat zoals altijd voorop in de strijd: “We gaan er nog één keer vol voor, voor de supporters”, liet hij nog weten. De Limburger heeft in zijn carrière als speler en trainer al flink wat watertjes doorzwomme­n, maar dit heeft hij nog nooit meegemaakt. Toch blijft hij trouw op post, gepassione­erd als altijd. Meteen ook de reden waarom hij zo geliefd is op Daknam. Zet hij vanavond zijn ex-club een hak door de Mannekes uit de promotiefi­nales te houden?

“We willen straks zeker spelen: voor de club, de fans en onszelf. Maar wat er daarna zal gebeuren, is helemaal nog niet duidelijk.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ook trainer Stijn Vreven blijft trouw op post. Zet hij straks zijn ex-club een hak? “We gaan er nog één keer vol voor.”
FOTO GOYVAERTS Ook trainer Stijn Vreven blijft trouw op post. Zet hij straks zijn ex-club een hak? “We gaan er nog één keer vol voor.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium