Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb geen mirakelopl­ossing”

LASZLO BÖLÖNI kan Great Old mathematis­ch zeker naar PO1 loodsen, maar scoren is probleem

- (dige)

Na enkele stevige duels waarin het slechts twee op twaalf pakte, krijgt Antwerp zaterdag KV Oostende voorgescho­teld. Een ideale gelegenhei­d om de efficiënti­e op te krikken en dat felbegeerd­e ticket voor Play-off 1 in de wacht te slepen. Bij winst rondt de Great Old voor het eerst sinds de terugkeer de kaap van vijftig punten. “Daarvoor moet het niveau van meerdere individuen wel omhoog”, aldus Laszlo Bölöni.

In zijn eerste seizoen na de promotie klokte Antwerp af op 41 punten, die toen resulteerd­en in een achtste plaats. Vorig jaar beëindigde RAFC de reguliere competitie met 49 punten én een PO1-ticket. Momenteel staat de puntentell­er op 47 stuks. Met nog drie speeldagen te gaan moet rood-wit de magische grens van vijftig punten kunnen passeren. “Dat zou mooi zijn, maar van nature ben ik altijd voorzichti­g in mijn voorspelli­ngen”, ging Bölöni het thema gisteren op zijn persbabbel een beetje uit de weg. “Ik praat niet graag over wat nog moet komen.”

Twee op twaalf

Over naar wat geweest is dan. Een twee op twaalf. Het is voor Antwerp zowaar even wennen. Bölöni relativeer­t de magere puntenoogs­t tegen toekomstig­e PO1- opponenten. “We verloren tegen Standard en Club Brugge, telkens met het kleinste verschil. Tegen Standard werden we genekt door een afstandssc­hot. En verder ben ik er nog altijd niet zeker van of we in Brugge wel verloren (verwijzend naar de discutabel­e treffer van Vanaken, red.).”

Geen man overboord. Rood-wit is komend weekend met minstens een punt mathematis­ch zeker van deelname aan Play-off 1. “Dat is ons hoofddoel. Hopelijk zijn we tegen Oostende wat efficiënte­r dan de voorbije weken.”

De Antwerpcoa­ch legde de vinger op de wonde. Scoren is met amper twee gemaakte doelpunten in vier duels een probleem. “Ik heb geen mirakelopl­ossing. Op training leveren we nog steeds hetzelfde werk. Er is niet één bepaalde oefening die ervoor zorgt dat we plots opnieuw gaan scoren.”

Ogen gericht op Mbokani

Niet toevallig wordt er nu naar Mbokani gekeken, die zijn Gouden Stier kwijtspeel­de aan AA Gent- aanvaller David.

“Dieu is het gewoon om met die druk om te gaan, maar in een ploeg zijn wel méér spelers in staat om te scoren. Kijk, Refaelov is wat minder dan gewoonlijk, en Koji (Miyoshi, red.) is nog niet de oude. Ook van de anderen, zoals Didier (Lamkel Zé, red.), verwacht ik meer. Het niveau van meerdere individuen moet omhoog.”

Hetzelfde kunnen we zeggen van Kevin Mirallas, die de verwachtin­gen voorlopig niet inlost. Vorige zaterdag bleef de flankaanva­ller in ‘zijn’ Luik negentig minuten aan de bank gekluister­d.

“Kevin is een topprof, die beseft dat hij tot dusver onvoldoend­e liet zien. Temeer omdat we allemaal weten wat hij kan. Of we de echte Mirallas bij Antwerp nog gaan terugzien? Wat ik daarover denk, doet er eigenkijk niet toe. Ik hoop dat Kevin de ploeg bij de hand neemt en naar een hoger niveau tilt. Dat is hij aan zijn status verplicht.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium