Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ambitieus Malinwa vertrok gisteren al naar Stayen “Het zou dom zijn om vooraf niet op hun kunstgras te trainen”

-

Wouter Vrancken vertrok gisterenmi­ddag al met zijn spelers richting Haspengouw. KV trainde er op het kunstgrasv­eld van Sint-Truiden en bleef nadien ook overnachte­n in Hotel Stayen. “Het zou dom zijn om het niet te doen, ook al helpt het ons maar een paar procentjes”, zei de KVcoach. “Ook de grote ploegen hebben het moeilijk op Stayen. Standard ging er verliezen, Antwerp en Gent speelden er gelijk. STVV is een alles-of-niets-ploeg.”

KV Mechelen moet eigenlijk gewoon naar zichzelf kijken. Mits winst springt het naar een (voorlopige) zesde plaats en voert het de druk op Genk én Anderlecht op. “Als we winnen, doen we een goeie zaak, wetende dat Genk een topper (tegen Club Brugge,

red.) afwerkt. Het zou als sportman absurd zijn om niet voor die zesde plaats te strijden, maar bij de concurrent­ie zit er meer druk op.” Vrancken rekent erop dat de KV-supporters straks massaal naar Stayen afzakken. Dat is best mogelijk, want STVV stelde in totaal 1.337 tickets ter beschikkin­g voor Mechelse fans. Daarvan zijn alle 781 zitplaatse­n de deur uit. Er blijven nog circa 400 kaartjes over voor de staantribu­ne. De verkoop loopt vandaag tot 18.00u in het Mechelse AFAS Stadion en vanaf 19.00u aan het bezoekersl­oket op Stayen. Er is geen combiregel­ing.

Kaya (enkel) trainde deze week nog individuee­l. Hij mikt op een terugkeer tegen Eupen (op 7 maart). De Bie is verlost van zijn liesproble­men en zit in de selectie, net als Bosiers. Verder selecteerd­e Vrancken de vertrouwde namen. Op een terugkeer van Lemoine is het nog even wachten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium