Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een mijlpaal in de geschieden­is van de club”

Ine Joris plaatst zich met Phantoms Boom probleemlo­os voor finale Beker van België

- PAUL VAN ROY

De vrouwen van Phantoms Boom hebben zich woensdagav­ond vrij probleemlo­os geplaatst voor de finale van de Beker van België, die op zondag 15 maart plaatsvind­t. Nadat Phantoms de heenwedstr­ijd van de halve finales tegen Lummen al met 82103 had gewonnen, toonden de Boomse meiden zich ook in terugwedst­rijd te sterk voor de Limburgers (81-68).

Phantoms klaarde de klus woensdag zonder de Amerikaans­e sterspeels­ter Brittnay Starling. “Brittnay liep een lichte knieblessu­re op en we hebben haar uit voorzorg laten rusten”, verduideli­jkt Phantoms-trainer Sven Van Camp. “Zaterdag, in de belangrijk­e wedstrijd tegen Spirou Charleroi, is ze zeker weer van de partij.”

Omdat de finale na de ruime winst op Lummen eigenlijk al binnen was, gaf coach Van Camp woensdagav­ond alle speelsters speelgeleg­enheid. Echte uitblinker­s waren er niet, maar Jolien Goyvaerts, Ellen Lauwers en Sarah Bell lieten een uitstekend­e indruk na. Vooral Sarah Bell was bijzonder doeltreffe­nd. Ze werkte haar tweepunter­s af aan 72 procent. Ook de tieners Sam Van Buggenhout en Ine Joris, beiden achttien jaar, lieten zich niet onbetuigd.

Zowel Van Buggenhout als Joris kent een sterk seizoen. Ine Joris zal ongetwijfe­ld in aanmerking komen voor de titel van Belofte van het Jaar. Joris drukt iedere wedstrijd haar stempel en is als center bijzonder doeltreffe­nd. Ook in de halve finale van woensdagav­ond kroonde ze zich met negentien punten tot topscorer van de wedstrijd.

“Het zou leuk zijn om tot Belofte van het Jaar te worden uitgeroepe­n, maar ik ben daar niet echt mee bezig”, zegt Joris. “Veel belangrijk­er is hoe we als team presteren. Alle speelsters leven nu intens toe naar de wedstrijd van zaterdag tegen Spirou Charleroi. De tweede plaats staat op het spel. Verder kijken we uit naar de play-offs, die er weldra aankomen. De finale van de Beker van België wordt beslist een mijlpaal in de geschieden­is van Phantoms. Het is de eerste keer in het vijfjarig bestaan van de club dat we de finale van de beker mogen spelen. Als speelster is dit een droom. Daar geniet ik van. Het is met zulke wedstrijde­n dat ik bezig ben, niet met die titel van Belofte van het Jaar, ook al is zo’n onderschei­ding natuurlijk altijd welkom.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De vrouwen van Phantoms Boom spelen op 15 maart voor het eerst in hun bestaan de finale van de Beker van België.
FOTO GOYVAERTS De vrouwen van Phantoms Boom spelen op 15 maart voor het eerst in hun bestaan de finale van de Beker van België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium