Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koen Matyn (aanvoerder ’s Gravenweze­lSchilde) “Zelfs bij een nederlaag is het nog niet gedaan”

-

Wat als jullie zondag tegen Kontich verliezen?

Koen Matyn: “Na de 3-0-nederlaag van vorige week bij rode lantaarn Sint-Dimpna zaten we even diep, maar er is nog geen man overboord. Zelfs als we zondag zouden verliezen, is het nog niet voorbij. Al beseffen we maar al te goed dat we in dat geval weer een kans minder hebben op puntenwins­t. Bovendien zullen we bij verlies tegen Kontich verplicht zijn om punten te sprokkelen tegen de kleppers uit de reeks. Wel hebben we het voordeel dat we nog een inhaalmatc­h tegoed hebben. Voor zondag kijk ik trouwens uit naar de duels met Jens Van Loon. Hij is spits, dus we gaan elkaar vaak tegenkomen. We vechten steeds stevige duels uit, waar we dan achteraf duchtig over nakaarten. (lacht) Jens en ik speelden al samen bij Brasschaat en worden volgend seizoen weer ploegmaats bij Antonia.”

Hadden jullie dit moeilijke seizoen verwacht?

“De situatie waarin we zitten, komt uiteraard niet onverwacht voor ons. Na de promotie wisten we dat het niet evident zou worden om in deze zware reeks te overleven. Want eerlijk: zulke sterke ploegen als dit seizoen heb ik zelden meegemaakt in eerste provincial­e. In de heenronde hebben we te veel punten verspeeld. Dat we de laatste tijd in staat zijn punten te halen om tegen de ploegen uit de linkerkolo­m, wijst erop dat onze jonge ploeg zich toch goed heeft aangepast aan het niveau van eerste provincial­e.”

Wat gebeurt er met de spelersker­n bij een eventuele degradatie?

“Er zullen sowieso jongens vertrekken, maar dat staat los van een eventuele degradatie. Zoals ik al zei trek ik zelf volgend seizoen naar Antonia, waar ik enkele goede vrienden en mijn vroegere trainer Yves Van Heurck terugvind. De jonge jongens zullen wel met zekerheid bij ’s Gravenweze­l-Schilde blijven. Hopelijk voor hen blijven we in eerste provincial­e. Ze hebben dit seizoen het geluk gekend om op dit niveau veel minuten te mogen maken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Koen Matyn.
FOTO GOYVAERTS Koen Matyn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium