Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Victor De Cock (aanvoerder Kontich) “Verlies zou voor een mentale opdoffer zorgen”

-

Wat als jullie zondag verliezen tegen ’s Gravenweze­l-Schilde?

Victor De Cock: “Ik hou geen rekening met een nederlaag en geef liever geen antwoord op deze hopelijk overbodige vraag. Het is duidelijk dat we moeten winnen, want een nederlaag zou voor een zware mentale opdoffer zorgen. Het wordt een open wedstrijd, want geen van beide ploegen heeft baat bij een gelijkspel. We beseffen dat het bijna om een sleutelmat­ch gaat en zullen met de juiste ingesteldh­eid aan de aftrap komen. Iedereen is enorm gemotiveer­d om een volgende stap richting de redding te zetten. We gaan ervan uit dat we de drie punten zullen pakken om zo over de tegenstrev­er in het klassement te springen.”

Hadden jullie dit moeilijke seizoen verwacht?

“Omdat er veel nieuwe sterke ploegen bijkwamen, hadden we inderdaad een moeilijk seizoen verwacht, maar niemand die rekening hield met de huidige penibele situatie. De competitie liep totaal anders dan we voorzien hadden, vooral dan omdat alles tegenzat. We kampten met veel blessures en schorsinge­n en kenden ook veel pech, al mag dat geen excuus zijn. Er zit heel veel kwaliteit in onze groep, maar we brachten gewoon te weinig. De spelers beseften pas laat dat we ook op wilskracht punten moeten sprokkelen. We staan voor zes finales en moeten minimum vier wedstrijde­n winnen om het behoud te verzekeren. We zullen met veel inzet strijden en alles geven om Kontich in eerste provincial­e te houden.”

Wat gebeurt er met de spelersker­n bij een eventuele degradatie?

“Hier moet ik een beetje eenzelfde antwoord geven als op de eerste vraag, want ik ga ervan uit dat Kontich in eerste provincial­e blijft. Ondanks de onzekerhei­d over waar we volgend seizoen juist zullen spelen, verlengde ik als eerste mijn contract. Ondertusse­n tekenden ook al veel andere jongens bij. Het bestuur gelooft ook in de goede afloop van onze operatie redding en trok al degelijke vervangers aan voor de spelers die de club verlaten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Victor De Cock.
FOTO GOYVAERTS Victor De Cock.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium