Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De vraag is: wie zal wie in het oog moeten houden?”

Maxim Van Hoydonck (Gooreind)

- (madc)

Gooreind rekent zaterdagav­ond op de flitsen van de 33jarige Maxim Van Hoydonck. De rustige en beetje nonchalant­e nummer tien is niet weg te denken uit de ploeg van trainer Eric Van Den Broeck.

“Dit is mijn eerste jaar in het eerste elftal van Gooreind, maar ooit trapte ik hier mijn eerste balletjes bij de duiveltjes. Met Jonas speelde ik samen bij Nieuwmoer en Antonia. Ik weet dus met wie ik te doen krijg. De vraag is alleen: wie zal wie in het oog moeten houden? Ik ga alvast proberen om mijn stempel op de wedstrijd te drukken.”

Volgens Van Hoydonck zou Gooreind ook de verdiende kampioen zijn. “De mix van eigen jeugdspele­rs met enkele ervaren pionnen werkt. Je voelt dat de club de opwaartse beweging opnieuw heeft ingezet. Ook de accommodat­ie is er eentje die thuishoort in de hogere reeksen van het provincial­e voetbal.”

De hamvraag die momenteel in Gooreind de ronde doet, is of Maxim Van Hoydonck ook volgend seizoen nog de paarswitte kleuren zal verdedigen. “De combinatie werk, gezin en voetbal is momenteel zeer zwaar. Daarom is de kans groot dat ik aan mijn laatste wedstrijde­n bezig ben. Een promotie zou dan ook een mooie afsluiter zijn.”

Voor Eric Van Den Broeck, de Gooreindse trainer, is het zo klaar als een klontje. “Als het bestuur Maxim kan overtuigen om ook volgend seizoen onze kleuren te verdedigen, zou dat voor de club de beste transfer in jaren zijn”, zegt Van Den Broeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium