Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beide clubs kennen eigenlijk een gelijkaard­ig parcours”

Jonas Van Hooydonck kijkt uit naar topper tegen ex-ploegmaat Maxim Van Hoydonck

- MARK DE CLEENE

Zaterdagav­ond zijn alle ogen gericht op de kaskraker in vierde provincial­e A. Leider Gooreind mag op bezoek bij Nieuwmoer, dat derde staat in de stand op slechts zes punten. Bij winst zetten de bezoekers een flinke stap richting titel en lijkt Nieuwmoer veroordeel­d tot de eindronde. Jonas Van Hooydonck, de motor van Nieuwmoer, wacht zaterdag een rechtstree­ks duel met zijn gewezen ploegmakke­r Maxim Van Hoydonck. Een blij weerzien, zo zeggen ze zelf, al zullen beiden hun stinkende best doen om de bovenhand te halen in de onderlinge duels.

“Als 6-jarige zette ik mijn eerste voetbalpas­jes bij Nieuwmoer”, vertelt de inmiddels 32-jarige Jonas Van Hooydonck. “Hier leerde ik de eerste kneepjes van het vak. Eenmaal in het eerste elftal maakte ik de goede tijden van Nieuwmoer in eerste provincial­e mee. Het was toen dat ik samenspeel­de met Maxim, in die tijd ook nog een jonge snaak.”

Als meest ervaren speler kreeg Van Hooydonck dit seizoen een belangrijk­e rol binnen het elftal. Hij moet de motor van Nieuwmoer draaiende houden. “Centraal op het middenveld probeer ik mee de lijnen uit te zetten. Zowel verdedigen­d, bij de balrecuper­atie, als in de opbouw probeer ik mijn steentje bij te dragen.”

Jaar van de heropstand­ing

Na de successen van weleer maakte Nieuwmoer enkele gitzwarte jaren mee. Dit seizoen lijkt alles weer in de plooi te vallen. “Na enkele uitstapjes speel ik al enkele jaren weer bij Nieuwmoer. Er zit opnieuw leven in de club en het verjongde bestuur levert goed werk. Ook tussen de trainers en de spelers klikt het perfect en dat zie je aan de resultaten. We proberen het steeds voetballen­d op te lossen, zijn fysiek sterk en hebben een enorme wilskracht. Heel Nieuwmoer is volgens mij klaar voor een stapje hogerop. Een beloning op het einde van het seizoen zou daarom mooi en verdiend zijn.”

Maar dan moet Nieuwmoer zaterdag natuurlijk wel winnen tegen de sterke leiders uit Gooreind. “Gooreind is een sterke ploeg die verdiend bovenaan het klassement staat. Het kent eigenlijk eenzelfde parcours als Nieuwmoer, want nog niet zo lang geleden speelde ook Gooreind enkele reeksen hoger. Ook voor hen is het misschien het jaar van de heropstand­ing. Als we niet winnen, is de titel weg, want dan wordt de kloof al negen punten. Ik zal me vooral moeten bezighoude­n met Maxim. Hij laat Gooreind beter voetballen, is overal op het veld te vinden, scoort en laat scoren. Er wacht me dus een zware opdracht.”

Stoppen bij Nieuwmoer

Voor Van Hooydonck zou een promotie de kers op de taart zijn na een fijne voetbalcar­rière. Pas op het einde van het seizoen beslist de sterkhoude­r hoe zijn toekomst er zal uitzien. “Misschien doe ik er nog een jaartje bij, daar ben ik nog niet uit. Als ik de club kan blijven helpen om stapjes voorwaarts te zetten, wil ik daar gerust over nadenken. De cirkel is in elk geval rond, ik begon hier te voetballen en zal hier ook mijn actieve loopbaan beeindigen. De vraag is wanneer ik de voetbalsch­oenen definitief opberg. Misschien brengt een promotie me wel op zotte gedachten.”

 ?? FOTO SMB ?? Jonas Van Hooydonck is helemaal klaar voor de topper. “Of ik na dit seizoen nog blijft voetballen? Daar ben ik zelf nog niet uit.”
FOTO SMB Jonas Van Hooydonck is helemaal klaar voor de topper. “Of ik na dit seizoen nog blijft voetballen? Daar ben ik zelf nog niet uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium