Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Piraten nemen toekomst in eigen handen

Nadenken over sociaal voetbalpro­ject

-

Hoe ziet voetbalclu­b City Pirates eruit in 2025? Met die vraag trok het sociaal voetbalpro­ject naar de Arenbergsc­houwburg. Leden, ouders, trainers en vrijwillig­ers kregen er de kans om mee na te denken over de toekomst van de club en haar maatschapp­elijke werking.

Naast sport is sociaal engagement minstens even belangrijk bij City Pirates. Kinderen en jongeren krijgen er via voetbal competenti­es aangeleerd met het oog op een stabiele toekomst. Vandaag zijn City Pirates al op zeven plaatsen in Antwerpen terug te vinden en telt de club 1.300 leden. 700 kinderen en jongeren staan op de wachtlijst.

Uitdaginge­n

“We willen onze jongeren de tools geven om mee te beslissen, want uiteindeli­jk zijn zij de toekomst van City Pirates”, zegt communicat­iemedewerk­er Michiel De Visschere. “Wij zijn een maatschapp­elijk voetbalpro­ject en we werken nu al samen met de ouders en de trainers. Maar we willen dit naar een volgend niveau trekken, want we staan voor veel uitdaginge­n. Onze club groeit enorm en we zullen bepaalde keuzes moeten maken. En dan is het belangrijk dat de jongeren daar zelf inspraak in hebben”, legt hij uit.

“City Pirates moet echt van hun zijn. De jongeren die nu bijvoorbee­ld studiework­shops en sollicitat­ietraining bij ons volgen, dat zijn de jongeren die later die begeleidin­g zelf kunnen geven. Die betrokkenh­eid moeten we kunnen genereren om duurzaam te werken”, gaat Michiel verder.

Welke zaken er zoal uit deze stakeholde­rsdag kwamen? “De meisjes willen meer aandacht voor het vrouwenvoe­tbal”, vertelt De Visschere. “En de velden op Bouckenbor­gh (Merksem), Luchtbal en op Antwerpen Dam liggen er slecht bij. Daar moet in geïnvestee­rd worden. Op vlak van ranking stond de ondersteun­ing van gezinnen en onderwijs helemaal bovenaan: een mooie appreciati­e voor onze maatschapp­elijke werking.” Op basis van alle input zal nu een beleidspla­n worden uitgeteken­d.(evw)

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Het afsluitmom­ent van het inspraakmo­ment: een optreden van Young B (bezieler van muziekstud­io River Side, onderdeel van City Pirates) en Farao (speler eerste ploeg).
FOTO PATRICK DE ROO Het afsluitmom­ent van het inspraakmo­ment: een optreden van Young B (bezieler van muziekstud­io River Side, onderdeel van City Pirates) en Farao (speler eerste ploeg).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium