Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw wissel in schepencol­lege

-

In het schepencol­lege komt er binnen het kartel CD&V/Groen een tweede wissel. Schepen Caroline Van Vracem (Groen) heeft de beslissing genomen de fakkel door te geven aan Jo Van Havere (CD&V).

Net als Kurt Verberckt (CD&V), die eerder een stap terug zette, kwam Caroline Van Vracem voor het eerst op en werd ze meteen tot schepen verkozen. Maar net als bij Verberckt nopen haar beroepsbez­igheden haar om een keuze te maken.

“Het is een weloverwog­en, maar moeilijke keuze geweest”, zegt Van Vracem, die werkt als maatschapp­elijk werker. “Na de verkiezing­en ging ik halftijds werken om mijn rol als schepen op een degelijke manier te kunnen opnemen. Ik ben van het idee dat als ik iets doe, ik het ook goed wil doen en er de tijd en energie in wil steken die nodig is. Er komt nu echter een opportunit­eit op mijn pad die een voltijds engagement vraagt. Ik weet dat een voltijdse job combineren met een schepenamb­t, voor mij, niet haalbaar is”, verduideli­jkt Van Vracem.

Niettemin blikt ze tevreden terug op haar korte periode als schepen. “In het afgelopen jaar heb ik mijn bagage als maatschapp­elijk werker vertaald in een sociaal beleid binnen mijn bevoegdhed­en cultuur, patrimoniu­m en ontwikkeli­ngssamenwe­rking en zijn er lijnen uitgezet waar ik erg trots op ben en waar ik als gemeentera­adslid ook actief mijn schouders onder wil blijven zetten”, zegt ze. Ook binnen de N-VA fractie wordt een wissel doorgevoer­d.

Omdat hij gaat verhuizen, neemt Gregory

Müsing ontslag. Karina van Heirle neemt zijn plaats in.

 ?? FOTO RR ?? Caroline Van Vracem
FOTO RR Caroline Van Vracem

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium