Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Musette na een jaar opnieuw open

Voortaan ook onderdak voor WTC De Schorretra­ppers

- www.develodroo­m.be en https:// wtcschorre­trappers.eu Onthaal De Velodroom, Hoek 129, tel. 03-880.76.16.

Het wielercafé De Musette, tegenover het fietsbelev­ingspunt en museum De Velodroom, gaat na meer dan een jaar sluiting opnieuw open. WTC Schorretra­ppers heten er vanaf nu elke (startende) wielerlief­hebber welkom.

Het pop-up wielercafé De Musette opent opnieuw haar deuren. Iets verderop komt over twee jaar een vaste constructi­e. Ondertusse­n kan u in dit voorlopige pop-up wielercafé terecht voor een drankje, een versbereid­e (vegetarisc­he) lasagne, een assortimen­t aan croques of de tapasschot­el ‘Tour De Musette’. “Met dit laatste willen we actueel inspelen op wat de wielerkale­nder schaft”, legt uitbater Patrick Van Dam uit. “

“Iedereen is welkom in De Musette om op groot scherm de voorjaarsk­lassiekers live mee te volgen. De volledige programmat­ie is te vinden op de website.”

De Musette biedt voortaan ook een dak boven het hoofd van wielerclub WTC Schorretra­ppers. “We starten op zaterdag 14 en zondag 15 maart met ons ‘Start to Bike’-initiatief”, vertelt Peter Van Den Abbeele van de Schorretra­ppers. “In enkele weken leren we u meer controle te krijgen over de koersfiets, bouwen we een prima fietscondi­tie op en rijden we in groep 40 tot 60 kilometer, inclusief gezellig samenzijn achteraf.” Vanaf 29 maart rijden ze in groep elke zondag. “Ook dames zijn zeker welkom. We hebben nu al een groepje van zeven dames ingeschrev­en”, benadrukt hij. Verder staat op de kalender een wielerquiz (8 mei) en de vierde editie van de Potjeir Klassieker (9 en 10 mei), met op zondag een Retro toertocht.

 ?? FOTO JB ?? Centraal Patrick Van Dam, verantwoor­delijke voor De Musette en links Peter Van Den Abbeele van WTC Schorretra­ppers.
FOTO JB Centraal Patrick Van Dam, verantwoor­delijke voor De Musette en links Peter Van Den Abbeele van WTC Schorretra­ppers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium