Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet denken aan nieuwe walk-over”

Halim Ettalaki is ondanks 100zege uit heenronde op zijn hoede voor Moeskroen

-

FT Antwerpen is vorige vrijdag zonder kleerscheu­ren uit het duel bij Noorderwij­k gekomen. De troepen van coach Karim Bachar pakten niet zonder moeite de drie punten, maar werden gespaard van bijkomende blessures en beperkten de kaartenlas­t tot een minimum. Met Moeskroen, waar Antwerpen in de heenronde nog probleemlo­os met 10-0 van won, wacht vanavond een op papier gemakkelij­kere opdracht.

“Voor Antwerpen zijn er geen gemakkelij­ke wedstrijde­n”, zegt Halim Ettalaki. “'Iedereen zet zich extra schrap tegen een ploeg uit de top drie. Je kan het je niet veroorlove­n om te nonchalant aan wedstrijde­n als deze te beginnen. Moeskroen is zeker niet te onderschat­ten. Die ruime 10-0-zege uit de heenwedstr­ijd is helemaal geen maatstaf en mag ons niet te snel doen denken dat het opnieuw een walk-over zal worden.”

De Futsal Red Devil verwijst maar al te graag naar wat Malle-Beerse vorige week overkwam in Moeskroen, want Didi en co. gingen er roemloos met 3-1 verliezen.

“Ik hoor vertellen dat het Moeskroen van nu in niets meer te vergelijke­n is met de ploeg die we in de heenronde op een hoopje speelden. Voorzichti­gheid lijkt me dan ook geboden. De Henegouwer­s zijn als voorlaatst­e nog niet volledig uitgeteld voor het behoud en zullen dankzij die zege tegen Malle-Beerse opnieuw moed hebben geput. Ik verwacht een compact, stevig van zich afbijtend Moeskroen dat er alles aan zal doen om bij ons iets te rapen. Wij moeten er gewoon voor zorgen dat we aan de wedstrijd beginnen met dezelfde ingesteldh­eid en vechtlust als vorige week op Noorderwij­k. Ook daar stootten we op een stevig blok en konden we vooral dankzij onze inzet de overwinnin­g over de streep trekken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium