Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat ik er door een belachelij­ke gele kaart niet bij ben”

Oxford Hemiksem moet topschutte­r Tim Leemans missen in topper

-

Oxford Hemiksem krijgt zondag het bezoek van de leiders uit Wintam. De kloof in het klassement bedraagt zes punten, maar Oxford heeft een wedstrijd minder gespeeld. Een Hemiksemse zege zou er dus voor zorgen dat beide ploegen virtueel samen aan de leiding komen. Alleen moet Oxford voor deze belangrijk­e wedstrijd topschutte­r Tim Leemans missen en dat is toch een aderlating.

Een derde gele kaart voor Leemans gooide roet in het eten bij Oxford Hemiksem in de voorbereid­ing naar de misschien wel cruciale topper tegen Wintam.

“Ik kreeg mijn tweede gele kaart in de heenwedstr­ijd tegen Wintam, die gele schorsing hing dus al een tijdje boven mijn hoofd”, aldus Leemans. “Vorige week slikte ik op Boechoutse mijn derde gele kaart omdat ik de scheidsrec­hter erop wees dat een speler van Boechoutse

zijn studs in het been van een ploegmaat had geplant. Het is heel jammer dat ik door zo’n belachelij­ke kaart deze belangrijk­e wedstrijd tegen Wintam moet missen.”

Leemans scoorde dit seizoen al 32 keer en heeft zo een groot aandeel in de successen van Oxford Hemiksem. “De ploegmaats zullen het zondag zonder mij moeten doen. Tegen Boechoutse was Hicham El Gallaf er niet bij wegens schorsing, hij kan mijn plaats nu innemen. Ook hij weet het doel staan.”

Leemans hoopt in elk geval dat Oxford de drie punten kan thuishoude­n. “Als dat lukt, doen we tot het einde van het seizoen mee voor de titel. Het zou mooi zijn als ik Oxford door de grote poort kan verlaten”, aldus Leemans, die volgend seizoen naar derdeprovi­ncialer Schelle trekt. “Ik speel nog hooguit twee seizoenen en wilde absoluut nog samenwerke­n met Dirk Thijs. Dat is de reden voor mijn verhuis naar de buren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium