Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen de eerste plaats interessee­rt me”

Soufiane Bouchikhi voelt zich klaar voor titelstrij­d

-

Soufiane Bouchikhi verdedigt zondag in het Park van Laken zijn nationale veldloopti­tel. Samen met Isaac Kimeli is hij de topfavorie­t.

Eén week later dan gepland mogen Bouchikhi en co. zondag dan toch opdraven in de schaduw van het Atomium in het Park van Laken voor de belangrijk­ste Belgische cross van het jaar.

“Voor mij maakt dat uitstel niets uit”, zegt de titelhoude­r. “De situatie is voor iedereen hetzelfde. We zullen nog altijd met gelijke wapens strijden. Het enige verschil is dat ik nog iets frisser aan de start zal staan. Misschien was dat uitstel wel een voordeel voor mij.”

Door de hevige regenval zullen de slijkduive­ls aan hun trekken komen. “Ik ben een redelijk polyvalent­e atleet en kan op ieder parcours mijn plan trekken. Als ik echt zou mogen kiezen, zou ik voor dit soort omstandigh­eden gaan. Ik denk dat een zwaar parcours lichtjes in mijn voordeel speelt.”

Vlak voor het BK voelt Bouchikhi zich in elk geval tiptop. “Ik voel me heel goed. Als ik fris zit, ben ik gewoon een totaal andere atleet. Naarmate ik begon af te bouwen qua intensitei­t en volume, voelde ik de benen steeds frisser worden. Dat geeft mijn vertrouwen een enorme boost. De benen voelen super.”

Uiteraard zullen ook de andere atleten in orde zijn. “Naast mezelf zie ik nog drie mannen die voor het podium kunnen meestrijde­n: Isaac Kimeli, mijn broer Lahsene en Lander Tijtgat. Voor de rest vind ik het moeilijk in te schatten wie er nog kan meespelen.”

Voor de ambitieuze Antwerpena­ar telt er zondag maar één plaats. “Wie mij een beetje kent, weet dat ik start om te winnen. Alleen de eerste plaats interessee­rt me. Als ik er niet in zou geloven, zou ik het BK laten vallen. In tegenstell­ing tot vorig jaar is er nu geen druk. Ik heb alles gewonnen wat ik wou winnen in het veld. Alles wat er nu nog bijkomt, is bonus. Dat neemt niet weg dat ik er alles aan zal doen om mijn Belgische titel te verdedigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium