Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Open Vld en N-VA posten filmpjes waarin ze de andere partij in een slecht daglicht plaatsen. Wie heeft gelijk?

-

Lakei van de PS

We glijden af naar Amerikaans­e (lees: Trumpse) toestanden en dat zou best vermeden worden. Langs de andere kant mag het ook wereldkund­ig gemaakt worden dat Rutten, in ruil voor het premiersch­ap, bereid was om de Vlamingen die al 70% moeten ophoesten nog meer te laten betalen. Ze is de lakei van Magnette en ze zou zich moeten schamen om de Vlamingen op deze manier te verraden.

JEANNE LEGRAND, MERKSEM

Niveau van de kleuterkla­s

Ze zijn allemaal laag-bij-de-gronds. In de huidige stand van zaken is het des te zieliger. En wie is begonnen? Deze vraag is niveau kleuterkla­s, net als de hele discussie. Het Vlaams Belang wordt slapend rijk.

TIM VALGAEREN, MOL

Postjespak­ken (1)

N-VA heeft gelijk. Rutten vertegenwo­ordigt een vrij rechtse partij, maar rukt veel te veel op naar links. Ze weet dat haar politieke carrière ten einde loopt na al haar blunders en wil nog snel een postje verzilvere­n.

CHRISTOPHE HEYNDRICKX, BORNEM

Kinderacht­ig (1)

Probeer eens volwassen te doen. Als onze kinderen zich zo zouden gedragen, zouden ze (bij wijze van spreken) een draai rond hun oren krijgen voor het kinderacht­ige gedoe.

LUDO MERTENS, WOMMELGEM

Zakkenvull­en (1)

Voor alles moet je papieren hebben of gestudeerd hebben ... alleen geldt dit niet voor politici. Zakkenvull­ers zijn het. Oplossing: gooi de Vlaamse regering buiten (dat bespaart veel geld), gooi de Waalse regering buiten (ook dat bespaart veel geld), gooi de Brusselse regering buiten (ook dat bespaart) en de Duitstalig­e regering hebben we ook niet nodig. Daarnaast lopen er tientallen politici alleen hun zakken te vullen. Ook die mogen zelf een baan gaan zoeken. Maak een regering met een aantal competente mensen die al eens met succes een bedrijf hebben gerund en die ook weten wat langetermi­jnvisie is!

JOHN LISTER, ANTWERPEN

Principes overboord

Het is duidelijk dat een groot gedeelte van Open Vld voor om het even welke deelname aan de macht al haar principes overboord wil gooien. Hoe kan men anders een paarsgroen­e regering overwegen?

CLEMENT JASPERS, ANTWERPEN

Open Vld beschadigt partijen

Het beschadige­n van andere partijen loopt doorheen het politieke parcours van Open Vld. Er zijn inmiddels genoeg partijen die dat hebben ondervonde­n, N-VA is er daar een van. De open biecht van Roland Duchatelet als (ex-)liberale mandataris en partijbest­uurslid destijds gaf ons een beeld van hoe het er aan toe ging (en gaat) tijdens de vergaderin­gen. Wie is vergeten dat de man toen zei dat het voor de top van de partij belangrijk­er is om andere partijen te discredite­ren dan goed beleid te voeren? Het is er ondertusse­n niet op verbeterd.

BOB DE VISSER, BURCHT

Op de blaren zitten

Politiek blijft politiek, laat ons daar vooral

niet onnozel over doen. Mevrouw Rutten is in de fout gegaan door met de PS te willen regeren in ruil voor het premiersch­ap. Ze ontkent dit, maar wat kan ze anders doen. Het kwaad is geschied. Ze heeft zich verbrand aan haar eigen ambitie. Wie zijn poep verbrandt, moet maar op de blaren zitten.

LUDO CORSUS, KAPELLEN

Postjespak­ken (2)

Open Vld is op sterven na dood. Hun enige kans op enkele postjes is zich vastzuigen aan hun Waalse tegenhange­rs.

ROMAIN BAEYENS, OLMEN

Beneden alle peil

Ik dacht dat onze politici mensen waren met meer verstand! Uit de commentare­n die zij geven blijkt weinig verstand, en die moeten ons besturen. Geen van beide partijen hebben gelijk, dit is beneden alle peil.

HERMAN VAN ASSCHE, SCHOTEN

Kinderacht­ig (2)

Dat de “heren” eens stoppen om het kleine kind uit te hangen en eens eindelijk hun job gaan uitoefenen, moesten ze in een bedrijf werken waren ze al lang ontslagen! Eigenlijk is het toch simpel: de partijen die verkozen zijn moeten maar een regering vormen. Wat is toch het verdomde probleem?

GUIDO PROOST, WESTERLO

Kinderacht­ig (3)

Deze open oorlog is beschamend voor Bart De Wever en Open Vld. Wijze mensen kunnen en moeten van mening veranderen als het nodig is. Belachelij­k om dit zo uit te vergroten. Ik heb het wel gehad met al die kinderacht­ige én persoonlij­ke verwijten van bestuurspa­rtijen. Hopelijk zijn het snel nieuwe verkiezing­en. De kaarten zouden wel eens heel anders kunnen liggen.

WIM ROSSEAU, KRUIBEKE

Zakkenvull­en (2)

Beide partijen zijn onbekwaam. Het zijn niets minder dan ordinaire zakkenvull­ers die al decenniala­ng de kiezer beliegen en bedriegen met valse beloften, maar niets anders doen dan de bevolking kaalplukke­n.

EDDY VAN LOON, ANTWERPEN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Gwendolyn Rutten.
FOTO PHOTO NEWS Gwendolyn Rutten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium