Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk een rol waar ik mijn tanden in kan zetten”

Dorien Reynaert ruilt ‘De Buurtpolit­ie’ voor ‘Familie’

-

Nieuw in Familie, maar niet voor de VTMkijker: de Antwerpse actrice Dorien Reynaert (30) is vanaf vanavond te zien als Alex, een jonge vrouw die voor veel suspense gaat zorgen in de reeks. Een helemaal andere rol dan Femke in De

Buurtpolit­ie. “Daar moest ik steeds in hetzelfde uniformpje opdraven en werden de personages niet uitgediept.”

Vijf jaar lang heeft Reynaert de rol van Femke van Acker in

De Buurtpolit­ie vertolkt. Nu heeft ze een langere gastrol in

Familie te pakken, waarvoor ze enkele maanden op de set stond. Alex, een jonge vrouw, komt toevallig in het leven van de familie Van den Bossche. Ze heeft scherpe kantjes, veel pit en ongewone trekjes. Ze is de motor van enkele grote nieuwe verhaallij­nen, die zelfs na haar exit nog lang blijven sluimeren. “Ik heb veel scènes gedraaid met Erika Van Tielen (Amélie) en Yanni Bourguigno­n (Cédric)”, zegt ze. “Ook Sandrine André (Véronique) en Peter (Gunther De Baetselier) kruisen mijn pad.”

Reynaert noemt de rol

“een stap vooruit”. “In De Buurtpolit­ie moest ik steeds in hetzelfde uniformpje opdraven en werden de personages niet uitgediept. Alex is iemand die een turbulente jeugd achter de rug heeft en nu haar leven op het juiste spoor wil krijgen, een rol waarin ik mijn tanden kon zetten. Bij De Buurtpolit­ie kwamen we aan en werd er meteen opgenomen. Nu gingen er eerst repetities aan vooraf, wat het resultaat verbeterde.”

Haar onverwacht­e exit bij De Buurtpolit­ie is inmiddels verwerkt. “Ik was niet in paniek, omdat ik andere inkomsten heb. Ik was wel misnoegd over de manier waarop dat ontslag is gegaan. De ploeg moest zich vrijhouden, en een week voor de opnames werd meegedeeld dat men ging samenwerke­n met andere mensen. Ik vond dat heftig.”

 ?? FOTO VTM ?? Dorien Reynaert speelde vijf jaar Femke in
De Buurtpolit­ie.
FOTO VTM Dorien Reynaert speelde vijf jaar Femke in De Buurtpolit­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium