Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lierse heeft zijn identiteit terug, dat moet iedere fan plezieren

RODRIGO VISSERS (29), de stem achter de liveversla­ggeving van Lierse K.

-

Hij acteert en presenteer­t, is kind aan huis bij Beerschotc­oach Hernan Losada, zocht superster Lionel Messi op maar is bovenal de man die de matchen van ‘zijn’ Lierse live becommenta­rieert op de website van Gazet van Antwerpen. “Ik heb nooit de ambitie gehad om de nieuwe Filip Joos te worden.”

Als de spelers van Lierse zaterdag tegen Thes Sport dezelfde passie en overtuigin­g in de benen hebben steken als Rodrigo Vissers in zijn stem, dan ziet het er goed uit voor de Pallieters. Sinds zijn zevende komt hij op het Lisp, maar pas sinds de wederopbou­w na het faillissem­ent is hij erg nauw betrokken geraakt bij de club. Vissers is ook de man van de documentai­re ‘Missie Messi’, waarbij hij de waanzinnig­e tocht ondernam om als nobele onbekende tot bij de beste voetballer van de wereld te geraken. “Ik word er nu nog regelmatig over aangesprok­en. Ik heb Argentijns­e roots (zijn moeder is er geboren, red.) en zo groeide het plan om tot bij Messi te geraken, wat in principe vrijwel onmogelijk is. Na een heus parcours en heel wat ontgoochel­ingen geraakte ik uiteindeli­jk toch in zijn spelershot­el. Onvergetel­ijk, die ontmoeting. Ik was enorm nerveus, maar het blijft voor altijd in mijn geheugen gegrift. Ook al duurde het maar een paar minuten.”

Vissers is ook bevriend met Hernan Losada, de coach van Beerschot. “Hij was al kind aan huis nog voor hij voor Lierse voetbalde hoor. Uiteraard was het wel fijn dat hij op een dag aanvoerder werd van de club van mijn hart. Ik volg hem nu nog op de voet en ben blij dat hij het schitteren­d doet bij Beerschot. Hij wil me overhalen om fan van de Ratten te worden, maar dat krijg ik niet over mijn hart. Daarvoor stroomt er te veel Liers bloed door de aderen. Hij doet het om me te jennen hoor, want hij is nog erg begaan met Lierse.”

“Weet je, ik kan het nog altijd niet vatten hoe het dit seizoen zo ver is kunnen komen. Ik blijf er van overtuigd dat we ons zullen redden. Hopelijk worden dan de juiste lessen getrokken en kan er weer gebouwd worden. De fans van Lierse verdienen als geen ander een succes na alle miserie die ze jarenlang hebben doorstaan. Ik zie me op mijn Instagram nog een post van het faillissem­ent zetten... De tranen rolden toen over m’n wangen, zo emotioneel was dat.”

Na de doorstart kwam de vraag om mee het communicat­ieteam te ondersteun­en. “Amper een uur later stond ik al de vergaderin­g van het supporters­verbond te presentere­n. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. We mogen heel blij zijn met de huidige bewindslui. Lierse heeft zijn identiteit terug en dat moet iedere supporter plezieren. En op termijn zal ook de jeugd helemaal opflakkere­n met een klepper als Dirk Gyselinckx aan het roer. Ondanks ons belabberd seizoen komen spelertjes van Westerlo aankloppen om bij Lierse te mogen voetballen. Hoe lang zou dát geleden zijn?”

Bespuwd en opgesloten

De Liersefans kennen Rodrigo Vissers vooral als de man die de matchen van hun club tijdens de liveversla­ggeving op Gazet van Antwerpen én op de clubwebsit­e van commentaar voorziet. “Maar ik heb nooit de ambitie gehad om de nieuwe Filip Joos te worden hoor. Ik heb toneelscho­ol gevolgd en doe ook theatervoo­rstellinge­n, maar negentig minuten aan elkaar praten is toch nog iets anders. Het voordeel is dat ik het voor mijn favoriete club doe en daarom iets minder neutraal hoef te zijn. Toen Frédéric Frans diep in blessureti­jd de gelijkmake­r scoorde tegen Olympic Charleroi, ging ik compleet uit mijn dak. Mijn zuiders temperamen­t kwam toen wellicht iets te nadrukkeli­jk naar boven. Maar ik schaam me er niet voor. Met gebalde vuisten liet ik me helemaal gaan. Pure emotie en ontlading. Achteraf is het daar in Charleroi nog flink uit de hand gelopen. We moesten ons uit de voeten maken op de tribune, werden bespuwd en zaten samen met de spelers een uur lang opgesloten. Complete waanzin. Maar wel een verhaal dat altijd zal bijblijven.”

 ?? FOTO RR ?? Rodrigo Vissers met zijn idool
Lionel Messi. “Een ónvergetel­ijke ontmoeting, ook al
sprak ik hem maar een paar minuten.”
FOTO RR Rodrigo Vissers met zijn idool Lionel Messi. “Een ónvergetel­ijke ontmoeting, ook al sprak ik hem maar een paar minuten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium