Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zieke Van der Poel zegt af voor Omloop Het Nieuwsblad

- (bvc)

Dylan van Baarle, Stijn Vandenberg­h, Sacha Modolo en topfavorie­t Mathieu van der Poel. Het regende gisteren afzegginge­n voor de Omloop Het Nieuwsblad door ziekte. “Bij Mathieu werd in de nacht van woensdag op donderdag koorts en een grieperig gevoel vastgestel­d, waardoor dit weekend koersen niet opportuun is”, zegt Philip Roodhooft, algemeen manager van Alpecin - Fenix.

“Ik hoop dat als het weer het toelaat nog één lange duurtraini­ng te doen en verder wil ik vooral goed herstellen”, zei Mathieu van der Poel zondag na zijn tijdrit in de Ronde van de Algarve. De kopman van Alpecin Fenix klaagde toen ook al een beetje over wat slijmen, maar niemand die daar van wakker lag. “Quasi elke renner heeft in deze periode van het jaar wel last van een hoestje”, duidt ploegmanag­er Philip Roodhooft.

Veel herstellen zat er niet in, want Van der Poel werd zieker en zieker.

Roodhooft: “Woensdagav­ond begon Mathieu hoge koorts te maken. Donderdag bleek dat hij griep heeft. Het is jammer voor Mathieu, onze ploeg en de wielerlief­hebber. In de Algarve bleek zijn conditie al veel beter dan verwacht, dus we hadden stiekem toch iets verwacht van zijn eerste deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad, maar in zo’n omstandigh­eden is het niet aangewezen om te koersen.”

Of Van der Poel maandag al voldoende hersteld zal zijn om zoals gepland het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen, is nog onzeker.

Naast Van der Poel moest Alpecin - Fenix nog wat vervanging­en doorvoeren. Ook Sacha Modolo is ziek en Oscar Riesebeek geblesseer­d. De kopman in de Omloop Het Nieuwsblad wordt nu Dries De Bondt, in Kuurne rekent Alpecin - Fenix op Tim Merlier. Ook Dylan van Baarle (Ineos) en Stijn Vandenberg­h (AG2R - La Mondiale) rijden het openingswe­ekend niet door een bronchitis.

 ?? FOTO PN ?? Mathieu van der Poel.
FOTO PN Mathieu van der Poel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium