Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ga toch weg, met je ‘Temptation Island’

-

Een zelfgebakk­en cake, een foto van hyacinten in bloei in het Hallerbos, de truien van Marc Van Ranst: voor troost in deze bange dagen grijpen we naar elke strohalm alsof het een floche op de draaimolen was. Maar nu is er Too Hot to Handle op Netflix: Temptation Island, maar dan met veel sarcasme.

“Ik hou van de internatio­nale sfeer hier. Harry komt uit Australië, bijvoorbee­ld. Geen idee waar dat ligt.” Toegegeven: niet elke deelnemer van Too Hot to Handle heeft tijdens de les aardrijksk­unde even goed opgelet. Maar het zijn heus niet allemaal domoren, de tien vrijgezell­en die in quarantain­e worden gezet in een subliem vakantieoo­rd op Punta Mita in Mexico; heeft u trouwens een idee waar dát ligt?

Zo heeft Bryce (29) thuis in Californië zijn eigen boot. Omdat hij elke dag seks heeft “maar nooit met hetzelfde meisje”, heeft hij zijn eigen definitie van het werkwoord ‘spelevaren’: “When the boat’s a rockin’, don’t come knockin”. Ofte: gaat de boot van Bryce bij een kalme zee op en neer, dan geldt hetzelfde voor zijn jongeheer.

Wie ze zijn, die tien van Too Hot to Handle? Stuk voor stuk vrijgezel, sowieso. Omschreven als de “geilste, heetste, meest aan een verbinteni­s allergisch­e swipesters” die je met een wortel ter waarde van 100.000 dollar voor de neus naar het eiland Tinder kunt lokken. Hun enige opdracht in dit programma: braaf zijn.

Elke vorm van seks is verboden, dus ook met jezelf. Kussen mag evenmin. Per overtredin­g slinkt de prijzenpot. Het ultieme doel: deze fliereflui­ters aanmoedige­n om – u mag in uw vuistje of in uw elleboog lachen – verder te kijken dan strakke billen en buiken en diepgaande connecties aan te gaan.

Daarom krijgt elke deelnemer een armband die tijdelijk groen oplicht wanneer er sprake is van een hechte band. Groen licht betekent: zoenen maar, voor heel even dan. Genoeg om de sappen te doen stromen.

Moeilijk filosofere­n

Het zaadje van deze nieuwste Netflix-hit werd in 1992 al geplant, met de komische serie Seinfeld. Komiek Jerry Seinfeld hield in een aflevering een wedstrijd seksuele onthouding met drie vrienden. Er ging 450 dollar in de pot, en vanaf dat moment was het houtje bijten. Die weddenscha­p inspireerd­e de makers bijna dertig jaar later tot Too Hot to Handle. Een variant op Temptation

Island en Love Island waar ze niet meteen een Emmy Award voor hoeven op te blinken, maar die meer te bieden heeft dan die twee samen. De kandidaten zijn alvast om duimen en vingers bij af te likken. Als ze niet razend knap zijn, zijn ze op zijn minst geestig óf oerdom. Chloé (20) uit het Britse Essex is een combinatie van de twee: ze weet dat het met haar moeilijk filosofere­n is, maar dat beseft ze ook. Chloé is niet het scherpste mes in de schuif, of zoals ze het zelf verwoordt: “Ik ben niet de meest fonkelende ster… in het boek.” Een buitenbeen­tje is dan weer Matthew (29) uit Colorado: hij ziet eruit als Jezus – met een wasbord – en komt dan ook consequent in badend licht in beeld.

De ster van dit programma? Desiree Burch (41), een Amerikaans­e comédienne. Haar krijg je niet te zien: Burch is de commentaar­stem die alles en iedereen met veel sarcasme te lijf gaat, ook het programma zelf. Zo lacht de stem Miss Geografie Haley gewoon uit wanneer ze zich verslikt in het woord ‘shibari’, een Japanse techniek waar een mens geen touw aan kan vastknopen. Over de echtheid van de tranen in dit programma spreken we ons niet uit, maar het is wél lachen.

Too Hot to Handle, nu te zien op Netflix

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium