Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb er toch tijdje mee in mijn hoofd gezeten”

Gerry Druyts is hersteld nadat goedaardig­e tumor in de halsstreek werd verwijderd

- KAREL LEMMENS

Gerry Druyts onderging eind februari een operatie aan een gezwel aan de hals bij zijn rechteroor. De renner had er zelf weinig last van - het ging ook om een goedaardig gezwel -, maar is toch blij dat alles achter de rug is.

“Na een goed seizoen in 2019 met onder meer drie overwinnin­gen en tal van topvijfpla­atsen, begon dat gezwel op te spelen in de winter, toen ik met mijn vriendin geregeld ging zwemmen”, zegt de 29-jarige ex-Wilrijkena­ar, die tegenwoord­ig in Brecht woont. “Wellicht omdat je nek tijdens het zwemmen vaak gestrekt is. Pijn had ik niet echt, maar het gaf toch een ongemakkel­ijk gevoel. En dus leek het me het beste om het eens te laten onderzoeke­n. In Jan Palfijn in Merksem zeiden de artsen dat het nagenoeg zeker om een goedaardig gezwel ging, maar voor alle zekerheid onderging ik eind februari toch een ingreep in het meer gespeciali­seerde Middelheim­ziekenhuis en hebben ze die tumor verwijderd. Ongerust ben ik nooit echt geweest, maar tot die operatie blijf je daar toch mee in je hoofd zitten. Het zou toch maar eens een kwaadaardi­g moeten zijn, weet je. De ingreep was succesvol en nu voel ik in de halsstreek alleen nog wat lichte hinder van het litteken. Ik ben anderhalve maand niet kunnen gaan werken, maar intussen ben ik weer aan de slag en heb ik ook de training hervat. Als we in het najaar de competitie hopelijk kunnen hervatten, zal ik er zeker klaar voor zijn”, aldus de renner van Acrog-Tormans BC/ CX.

Kelly Druyts verwacht tweede kindje

Nog goed nieuws was er in de wielerfami­lie Druyts te rapen bij Kelly, de oudste van de vier fietsende dochters. “Begin januari 2019 werd ik moeder van Emily, mijn eerste kindje. Iets na half juli komt daar een tweede baby’tje bij, een zoontje dit keer.”

De 30-jarige renster uit Wijnegem is gehuwd met ex-renner Kevin Geerts. “We wilden allebei snel een tweede kind, omdat ons dat de meest ideale oplossing leek in het teken van de opvoeding. De kans is daardoor vrij groot dat ik dit jaar niet meer zal koersen. Inmiddels ben ik ook overgestap­t naar het Chevalmeir­e Cycling Team, waar ik tot 2022 aan de slag kan. Ik hou nog te veel van het wielrennen om nu al de fiets aan de haak te hangen en zal in de toekomst nog altijd even gemotiveer­d aan wedstrijde­n deelnemen.”

Lenny en Demmy, de jongste twee zussen, stapten mee over naar de ploeg van Kelly. Jessy Druyts, ook al moeder van zoontje Louis, komt vanaf dit seizoen dan weer uit voor het Multum Accountant­s - LSK Ladies Cycling Team.

 ?? FOTO RR ?? Eind februari ging Gerry Druyts onder het mes. Ondertusse­n is hij alweer aan het werk en is hij ook weer beginnen te trainen. “Als de competitie dit najaar hervat, zal ik zeker in orde zijn.”
FOTO RR Eind februari ging Gerry Druyts onder het mes. Ondertusse­n is hij alweer aan het werk en is hij ook weer beginnen te trainen. “Als de competitie dit najaar hervat, zal ik zeker in orde zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium