Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt niet aan als een stapje terug”

Antwerpena­ar Yannick Desiron keert na twee jaar Oostende terug naar Limburg United

-

Verrassend nieuws vorig weekend bij Limburg United. Na twee seizoenen Oostende keert Yannick Desiron terug naar Hasselt. Hij tekende een contract voor drie seizoenen. In zijn twee jaar bij de kustploeg pakte de Antwerpena­ar evenveel keer de Belgische titel.

Van 2015 tot 2018 was de center al eens aan de slag in Limburg. “Ik ben heel blij dat ik kan terugkeren”, zegt Desiron. “Bij Oostende had ik nog een optie voor volgend seizoen, maar na enkele gesprekken bleek dat de plannen van de club niet helemaal overeenste­mden met mijn eigen toekomstvi­sie. Met twee landstitel­s kijk ik terug op een heel mooie periode, al tel ik die van afgelopen seizoen niet echt mee, die hebben we niet kunnen vieren. Het was een heel leerrijke ervaring om samen te spelen met spelers die al een mooi palmares hadden. Coach Dario Gjergja heeft me veel bijgeleerd en ik wil ook de medische staf bedanken, dankzij hen ben ik fysiek sterker geworden. Ik hoop dat ik dat proces kan verderzett­en bij Limburg United. Bij Oostende speelden we ook Europees op een hoog niveau, ook bij Limburg United zijn er plannen om Europees te gaan spelen.”

Huis gekocht

Desiron tekende in Hasselt een contract voor drie seizoenen. “Dat was belangrijk voor mij”, zegt de 28-jarige Antwerpena­ar. “Op deze manier heb ik zekerheid. Ik wil niet elk seizoen naar een andere ploeg gaan zoeken. Op sportief vlak vind ik dit zeker ook geen stapje terug, ik heb me in Hasselt altijd comfortabe­l gevoeld en wil meewerken aan die verdere opbouw. Brian Lynch zorgde ervoor dat ik kon doorbreken, maar ook Ronnie McCollum en Pascal Angillis hebben me veel geholpen. Van de spelers uit mijn vorige periode is alleen Wen Mukubu nog op post. Hij is de perfecte aanvoerder die de ploeg goed samenhoudt. Coach Sacha Massot ken ik niet persoonlij­k, maar ik heb wel al veel positieve dingen over hem gezien en gehoord. Momenteel hou ik me bezig met conditieen krachttrai­ningen. Ik doe ook nog veel klusjes thuis, want mijn vriendin en ik hebben onlangs een huis gekocht in Antwerpen. Tijdens het seizoen ga ik wel op een appartemen­t wonen in Hasselt en zal Lara het grootste deel van de week ook bij mij zijn.”

 ?? FOTO RUDY DECLERCK ?? Yannick Desiron en zijn vriendin Lara kochten een tijdje geleden een huis in Antwerpen.
FOTO RUDY DECLERCK Yannick Desiron en zijn vriendin Lara kochten een tijdje geleden een huis in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium