Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u het inzetten van ‘contact trackers’ een goed idee?

-

Liever een app

Ik had gehoopt dat het met een app zou gaan, dat werkt sneller dan door mensen op te bellen, zoals ze nu willen doen. Ik denk ook niet dat iedereen ervan gediend is om zo’n vragenlijs­t te overlopen met een vreemde. Wie zegt mij dat die geen misbruik gaat maken van de gegevens die ik aan hem of haar vrijgeef?

ARY VAN GENT, HOOGSTRATE­N

Zoals flitscamer­a’s

Elk middel om Covid-19 patiënten op te sporen en het virus min of meer te detecteren of lokalisere­n, is welkom. Ook als het lijkt op een inbreuk van de privacy. Ik bekijk het een beetje zoals flitscamer­a’s om hardrijder­s op te sporen. ‘Contact trackers’ kunnen een hulpmiddel zijn om de verspreidi­ng van het virus tegen te gaan.

EDDY WOLFS, TREMELO

Democratie onwaardig

Na jaren in de DDR te zijn geweest, weet ik maar al te goed wat controle is en waar dit eindigt. Wat er met de gegevens gebeurt, daar heb je het raden naar. Een democratie onwaardig. Gevaarlijk spelletje.

YVES PEETERS, LIER

Ouderwetse werkwijze

Goed idee, maar waarom nog op deze ouderwetse manier werken? Installeer een app. Privacy? Dat is niet belangrijk als het hierom gaat. Zorg dat diegenen die toegang hebben tot de gegevens er correct mee omgaan en straf misbruik zwaar af. KOEN VOET, KASTERLEE

Supermarkt

Als ik naar de supermarkt ga, kan ik toch niet weten met wie ik allemaal in contact ben geweest? De meeste mensen ken ik niet eens.

FAMKE VINCK, OOSTKAMP

Alerter

Het zal helpen om een beter beeld te krijgen van de mogelijke verspreidi­ng van het virus. Deze methode zal niet 100% waterdicht zijn, maar dat geldt evenzeer bij mogelijks gebruik van een app. Ik denk ook dat de opgebelde personen hierdoor alerter zullen zijn voor mogelijke symptomen.

Privacyred­enen mogen niet altijd primeren op veiligheid en gezondheid. Een verwittigd man is er twee waard.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Niet eerlijk

Ik geloof niet dat iedereen namen kan kleven op alle personen waarmee hij of zij in contact is gekomen. Of dat iedereen dat eerlijk gaat willen zeggen. Een app is op dat punt eerlijker: die is zonder geweten en emotie in zijn bevindinge­n en hoeft niets op te biechten wat eigenlijk niet mocht. JOZEF DENIS, ANTWERPEN

Geheimhoud­ing

Alle hulpmiddel­en zijn nodig om Covid-19 te bestrijden, maar de geheimhoud­ing moet wel verzekerd zijn.

MICHEL LEYS, KEERBERGEN

Privacy

Dit is zodanig in strijd met de wet op de pri- vacy dat ik er geen woorden voor heb. PAUL PLEYSIER, ANTWERPEN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Themabeeld.
FOTO PHOTO NEWS Themabeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium