Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

-

Dodelijk ongeval Stekene

Wanneer ik lees dat er iemand dodelijk is aangereden in Stekene, vind ik dit verschrikk­elijk. Maar de bestuurder is gestopt en werd negatief getest op alcohol. Toch werd zijn rijbewijs ingetrokke­n. Is dit niet vragen om vluchtmisd­rijf? Wanneer je iemand aanrijdt en je verantwoor­delijkheid neemt, zal er later wel beslist worden over schuld en straf. In dit geval word je onmiddelli­jk gestraft, als je vluchtmisd­rijf pleegt kom je er later wel met een milde straf vanaf. Het wordt tijd dat er duidelijke signalen worden gegeven naar misdrijven, niet naar mensen die hun verantwoor­delijkheid opnemen.

PIET VANDEREYDE­N, STEKENE

Tweede verblijf

Ik lees met veel verontwaar­diging dat mensen zonder tweede verblijf niets te zoeken hebben aan de kust en aldus niet welkom zijn vanaf 18 mei. Voor zover ik weet leven wij nog steeds in een democratie waar rechten en plichten gelden en iedere burger gelijk is voor de wet. Deze uitspraken van de kustburgem­eesters komen voor mij over als je reinste discrimina­tie van de ene burger tegenover de andere. Hopelijk is de regering slim genoeg om deze redenering niet te volgen.

JACQUES WENSEL, WILRIJK

Houten wolkenkrab­ber

In Antwerpen Nieuw Zuid komt een eerste houten wolkenkrab­ber van negentig meter, een primeur in ons land. Men spreekt van een duurzaam project omdat in de constructi­e zo veel mogelijk hout wordt gebruikt want de CO2 afdruk is veel beter dan bij staal en beton. Ik stel mij hierbij wel vragen: hoeveel bomen moeten er sneuvelen voor deze wolkenkrab­ber? Is de herkomst van het hout inheems of exotisch? En wat met de prijs van de brandpolis ?

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Tom Moore

Tom Moore, de Britse ex-militair die veel geld heeft ingezameld voor het goede doel, is 100 jaar geworden. Van mij mag hij de Nobelprijs voor de vrede krijgen, hij is een goed voorbeeld voor ons allemaal.

YVES RENARD, ZOERSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium