Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thomas is beste overlever in ‘Expeditie Robinson’

-

Na 32 dagen honger, ontbering en strijd heeft zelfstandi­g elektricie­n Thomas Roobrouck (31) uit het West-Vlaamse Vichte Expeditie Robinson gewonnen. In de finaleproe­f haalde hij het van Koen en de Nederlande­r Elroy.

“Toen Jorik afviel in de halve finale, schatte ik mijn kansen hoger in. Bovendien zat ik al een week alleen op het winnaarsei­land. Daar kon ik aansterken, terwijl ze op het andere eiland fysiek aan het aftakelen waren. Al heb ik ze nooit onderschat”, zegt Thomas. Vooraf had hij schrik van de honger, maar na een paar weken bleek vooral het gemis van zijn zoontje erg moeilijk. “Tegelijk werd Julian (4) mijn drijfveer.” Eenmaal terug in de bewoonde wereld heeft hij Julian meteen gebeld. “Dat was voor mij het belangrijk­ste, nog voor het eten. Al heb ik wel een vreetbui gekregen op de luchthaven van Hongkong. Ik ben er van de McDonald’s naar de Dunkin’ Donuts en de Subway gerend (lacht).”

Groot feest

In de finale heeft Thomas gezegd dat hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen, maar dat is niet gebeurd. Het koppel is een paar weken na Robinson uit elkaar gegaan. “Ik ben even alleen geweest en heb dan mijn nieuwe vriendin Roxie leren kennen”, zegt hij. Wat hij met zijn 25.000 euro prijzengel­d gaat doen, weet hij ook al. “Een deel gaat op de spaarreken­ing van mijn zoontje. En er volgt een groot feest. Daar wil ik zo veel mogelijk Robinson-leden bij elkaar krijgen, want dat zijn wel echt vrienden geworden.”

 ?? FOTO RR ?? Thomas tussen presentato­ren Geraldine Kemper en Bartel Van Riet.
FOTO RR Thomas tussen presentato­ren Geraldine Kemper en Bartel Van Riet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium