Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Losada dicht bij nieuw contract

37-jarige Argentijn wordt na ad interim-periode nu ook volwaardig hoofdtrain­er op het Kiel

-

Hernan Losada zet straks een volgende stap in zijn trainersca­rrière. De Argentijn nam in oktober bij Beerschot de fakkel over van Stijn Vreven als T1 ‘ad interim’, maar vanaf volgend seizoen mag die toevoeging definitief geschrapt worden. Na een “constructi­ef gesprek over de uitbouw van de club” willen trainer en bestuur ten laatste over twee weken hun samenwerki­ng bekrachtig­en met een hernieuwde overeenkom­st.

Voor de toekomst van Beerschot breken er belangrijk­e weken aan. De Pro League neemt weldra een definitiev­e beslissing over de stopzettin­g van de profcompet­ities én het competitie­format voor volgend seizoen. Krijgen we - zoals verwacht achttien ploegen in 1A, dan mogen ze zich op het Kiel opmaken voor promotie. Intussen wordt in de bestuurska­mer van het Olympisch Stadion gewerkt aan de sportieve uitbouw. Voorzitter Francis Vrancken en coach Hernan Losada zaten donderdag een eerste keer samen. De Argentijn nam in oktober de fakkel over van Stijn Vreven als T1 ad interim. Volgend seizoen mag de voormalige spelverdel­er zijn taken verderzett­en als volwaardig hoofdtrain­er. “Toen Hernan op 10 oktober overnam, zat de ploeg in een uitzichtlo­ze situatie. Sindsdien hebben we heel intensief samengewer­kt, met de periodetit­el en een overwinnin­g in de eerste promotiefi­nale als kers op de taart”, blikt Vrancken tevreden terug op de voorbije maanden. “We hadden nu een constructi­ef en intens gesprek, dat op korte termijn moet resulteren in een hernieuwde overeenkom­st.”

Nadat Losada twee jaar geleden zijn voetbalsch­oenen definitief aan de haak had gehangen, tekende de Argentijn een contract voor vijf seizoenen. Als beloftetra­iner en lid van de technische commissie werkte hij zich dit seizoen op tot hoofdtrain­er. Een rol als technisch directeur of manager naar Engels model is er - voorlopig - niet voor Losada. Vrancken: “Voor ons zijn dat twee verschille­nde posities. Zijn ambitie ligt in de job als T1.” Volgende week volgt er nog een rondje telefonisc­h overleg, over ten laatste twee weken willen Losada en Beerschot alles formaliser­en in de vorm van een nieuw contract.

In de Kielse dug-out zal er deze zomer weinig veranderen. Losada wil graag verder werken met de huidige technische staf. “De klik is duidelijk aanwezig”, aldus Vrancken. De komst van Davy De Smedt als

youth manager moet op termijn de doorstromi­ng van de eigen jeugd versterken, een pijler waar zowel Losada als Beerschot op willen bouwen. “Hernan en Davy kennen elkaar goed. Ze hebben nog samengespe­eld en hebben dezelfde visie over jeugd.”

Hoe de spelersker­n er volgend seizoen zal uitzien, valt nog af te wachten. “Met het openbreken van de contracten van Dom, Vanhamel en Vorogovski­y hebben we ons vertrouwen in de huidige kern uitgesprok­en, maar in de huidige situatie is het moeilijk om over nieuwe spelers te onderhande­len. Als club kunnen we alleen maar afwachten wat er de komende weken beslist wordt.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium