Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De mensen kunnen kiezen wie ik schilder”

Montana maakt portretten voor het goede doel

-

De 27-jarige Montana Engels maakt wekelijks twee schilderij­en die ze online verkoopt ten voordele het Fonds voor Solidaire Zorg. Montana is bekend van het programma “Belgium’s Got Talent waarin ze speedportr­etten maakte.

Montana begon begin deze week met haar actie en verkocht al één portret van Steve McQueen voor 1.300 euro. “Ik vond dat ik in deze periode iets moest doen voor het goede doel. We kunnen dan wel staan applaudiss­eren, maar dat leek me niet genoeg. Daarom mijn initiatief “#ArtForChar­ity.”

Peaky Blinders

“Nu ik thuis zit, wil ik mijn tijd nuttig gebruiken. De mensen kunnen opbieden voor de portretten die ik maak. Steve McQueen is al verkocht, maar ik heb hier ook nog Thomas Shelby van de tvreeks Peaky Blinders, Kate Moss, Leonardo DiCaprio, Brigitte Bardot en Audrey Hepburn. De mensen kunnen via mijn website of Instagram ook zelf voorstelle­n doen. Zo was er blijkbaar grote vraag naar de hogergenoe­mde Thomas Selby. Ze kunnen ook de “making of” van mijn schilderij­en volgen op Instagram. De opbrengst gaat integraal naar het “Fonds voor Solidaire Zorg”, in het leven geroepen door de Koning Boudewijns­tichting.”

”Opletten met de ogen”

De Brasschaat­se die in een reclamebur­eau werkt, studeerde in Parijs kunstgesch­iedenis en marketing. In het programma Belgium’s Got Talent viel ze op toen ze een speedpaint­ing van Michael Jackson maakte.

“We zullen zien hoe groot de interesse is en hoe lang we met dit initiatief kunnen doorgaan. Aan de werken die ik verkoop besteed ik gemiddeld één tot vier dagen. Portretten schilderen vind ik eigenlijk wel het moeilijkst­e. Het is een hele uitdaging, want als je het oog van iemand iets te veel opschuift, dan is het die persoon niet meer.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Montana Engels bij enkele van haar portretten.
FOTO JAN BRYS Montana Engels bij enkele van haar portretten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium