Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Directeur Katleen Lauwaerts neemt coronagewi­js afscheid

Tijdelijk opvolger Wim Broos begon in PITO als leerling

-

Katleen Lauwaerts (62) gaat na veertig jaar met pensioen. Zij geeft de fakkel van directeur 1ste graad in het PITO voorlopig door aan Wim Broos. Het afscheid werd met velen gevierd, maar slechts enkelen ervan waren lijfelijk aanwezig op school.

Katleen Lauwaerts ging dus coronagewi­js op pensioen. Enkele van haar naaste medewerker­s vierden mee op school met respect voor de social distancing. Tientallen anderen deden dat vanuit hun ‘koten’. “Het is ons gelukt om via een videoconfe­rentie 75 personeels­leden tegelijker­tijd te bereiken, zodat elk van hen persoonlij­k afscheid kon nemen”, legt Wim Broos uit.

“Ik wist wel dat er iets op touw was gezet, maar toch was het nog een verrassing. Mijn laatste werkdagen heerste er op school een leegte die ik in heel mijn carrière nooit heb meegemaakt. PITO is en blijft voor mij een school met dan 1.300 leerlingen en vele tientallen collega’s. De laatste dagen was het echter onwezenlij­k stil en leeg en dat voelde onrealisti­sch aan. Toch ben ik heel blij met dit verrassend­e corona-afscheid”, zegt Katleen Lauwaerts. Begin deze week liet Katleen ouders en leerlingen via mail weten, dat ze vanaf 1 mei niet meer op school zou zijn.

“Wat volgde was een kleine tsunami aan berichtjes en foto’s. Verrassend! Maar in deze tijd van afstand houden ook hartverwar­mend”, bekent Katleen Lauwaerts. “Mijn actieve schoolleve­n zit er nu op. Het wordt aanpassen, maar gelukkig heb ik nu de tijd voor lange strandwand­elingen in Middelkerk­e. Ondanks de strenge coronamaat­regelen kan dat, want we zijn net op tijd officieel verhuisd naar de kustgemeen­te”, legt ze uit. Wim Broos (46) neemt tot het einde van dit schooljaar de fakkel over van Katleen Lauwaerts. Ruim dertig jaar geleden was hij leerling aan het PITO. Na zijn onderwijso­pleiding keerde hij terug als leraar en nu is hij waarnemend directeur tot het einde van dit schooljaar.

 ?? FOTO EVDW ?? Katleen Lauwaerts neemt via een videoconfe­rentie afscheid van haar collega’s. Oud-leerling Wim Broos volgt haar tijdelijk op.
FOTO EVDW Katleen Lauwaerts neemt via een videoconfe­rentie afscheid van haar collega’s. Oud-leerling Wim Broos volgt haar tijdelijk op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium