Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook in het nieuwe normaal mag het gezellig zijn”

Interieurz­aak uit Vremde maakt stijlvolle schermen voor horecasect­or

- SYLVIA MARIËN

Een perspectie­f voor de heropening van de horeca is er nog niet, maar stilaan denken uitbaters wel na over hoe ze hun etablissem­enten ‘coronavrij’ vorm kunnen geven. Dirk Philippaer­ts uit Vremde (Boechout), zaakvoerde­r van een interieurz­aak, speelt daar op in, met stijlvolle plexischer­men en handige ‘spacers’ om beter afstand te kunnen bewaren.

In Nederland gaan op 1 juni de restaurant­s en cafés weer open, al is dat onder strikte voorwaarde­n. Klanten krijgen eerst een klein controlege­sprek over hun gezondheid, moeten hun handen ontsmetten en mogen met maximaal vier aan de bar of aan een tafel, tenzij het om één gezin gaat. Tussen klanten onderling moet de anderhalve­meterregel zo veel mogelijk worden bewaard. Na vertrek moeten tafels, stoelen en menukaarte­n grondig worden schoongema­akt.

De horecazake­n in Nederland bereiden zich daar nu volop op voor. Om hun klanten een veilig gevoel te geven, zetten ze bovenop de afstandsre­gel graag plexiglaze­n schermen in. De Nederlands­e firma PMP Furniture bijvoorbee­ld speelde daar handig op in met eigen Covid-19-oplossinge­n: stijlvolle schermen, in hoogte verstelbaa­r, en ‘spacers’ – extra plateaus zeg maar – om aan tafeltjes vast te maken, die extra tafelruimt­e geven en afstand houden vergemakke­lijken.

Low budget

Dirk Philippaer­ts, zaakvoerde­r van Interieur Het Molenhuis by Philippaer­ts in Vremde, stapte mee in het Nederlands­e project. “Low budget, maar wel kwalitatie­f”, zegt hij. “De schermen zijn in plexiglas en staal, de spacers in plaatstaal.”

De schermen kosten 99 euro per stuk en de spacers 49 euro voor twee stuks, met een minimale afname van twee, respectiev­elijk vier stuks.

Philippaer­ts wil er de Belgische horecamark­t mee gaan bedienen, en kan vanaf nu leveren. “Omdat er voor de horeca bij ons nog geen startdatum is, wachten de meeste uitbaters af. Al is er stilaan wel interesse, vooral bij kleinere horecazake­n”, zegt hij. “Maar ik kreeg ook al aanvragen voor het inrichten van wachtruimt­es van artsen.”

“Plexiglas zie je vandaag overal ingezet worden, maar in een horecazaak wil het oog ook wat”, zegt Philippaer­ts. “Ook in ‘het nieuwe normaal’ mag het gezellig zijn.”

 ?? FOTO JVDP, RR ??
FOTO JVDP, RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium