Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niemand weet van iets, we moeten zelf onze plan maar trekken”

- (rvre)

Het vergt wat creativite­it en investerin­gen, maar ook bowlen en karten kan perfect in coronatijd. Dat vindt Filip Meeus, uitbater van Antwerp Bowling en e-karting op Linkeroeve­r. Hij maakt zich klaar voor een heropening, maar krijgt voorlopig geen perspectie­f van de overheid.

“Zijn wij sport, horeca of recreatie?”, vraagt Filip Meeus van Antwerp Bowling op Linkeroeve­r zich al een tijdje af. Hij heeft nog geen zicht op een heropening. “Niemand weet van iets. We houden contact met andere bowlingzak­en, maar geraken niet veel verder. We hebben ook geen algemeen aanspreekp­unt binnen onze sector, dus moeten we onze plan trekken over hoe we een heropening kunnen aanpakken.”

En met dat plan is Filip al weken bezig. “Ik heb een bowlingzaa­k, een kartingbaa­n, een escaperoom en een speeltuin. De speeltuin wil ik zeker nog niet openen, want daar is afstand houden moeilijk. De escaperoom is een bus die ik wil onderdompe­len in coronathem­a. Bezoekers zouden dan een beschermen­d pak moeten dragen en een soort virusspel kunnen spelen. Voor het bowlen ben ik bezig met een leidraad over hoe kanten zich moeten gedragen en over hoe wij ons op een verantwoor­de manier kunnen organisere­n. De schoenen die nodig zijn om te bowlen zijn al een moeilijke uitdaging. We kunnen klanten vragen om hun eigen schoenen te dragen. Wij zorgen dan voor schoenover­trekken die glijden zoals een bowlingsch­oen. Die zijn recupereer­baar en kunnen ontsmet worden. We zullen iedereen vragen om handschoen­en te dragen en na elk spel desinfecte­ren we elke baan en alle bowlingbal­len. Ik ben ook van plan om telkens één baan te sluiten naast een open baan. Dan kan ik na elk spel een baan desinfecte­ren en de baan daarnaast openen.”

Investerin­gen

Filip is ook bereid om investerin­gen te doen als dat betekent dat hij weer klanten kan ontvangen. “Ik ben in gesprek met een producent van UV-C-licht in Tsjechië. Die lichten worden ook gebruikt in de medische wereld om zaken te desinfecte­ren. Met behulp van UV-C-licht kunnen we de bowlingsch­oenen desinfecte­ren, maar ook de helmen van de kartingban­en bijvoorbee­ld. Ik zou ook helmen willen verkopen of klanten vragen om zelf een helm mee te brengen. Die aankoop in Tsjechië zal afhangen van de prijs, want die eventuele meerkosten zullen we moeten doorrekene­n aan de klanten. Reservatie­s voor zowel het karten en het bowlen zullen alleen nog maar online kunnen en de horeca in de zaak blijft ongetwijfe­ld nog een hele tijd gesloten.”

Filip Meeus zit dus nog met veel vraagteken­s, maar ondertusse­n hoopt hij vooral dat de klanten hem niet vergeten. “Ik probeer iedereen warm te houden met grappige filmpjes op sociale media. Zo liep ik al rond in een gladiatorp­ak en laat ik de kegels op veilige afstand van elkaar staan. Ik start ook snel met een take-outconcept voor mijn bekende ribbetjes.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Met meer desinfecte­ren en eigen schoenen is bowlen volgens Filip Meeus van Antwerp Bowling perfect mogelijk.
FOTO VICTORIANO MORENO Met meer desinfecte­ren en eigen schoenen is bowlen volgens Filip Meeus van Antwerp Bowling perfect mogelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium