Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse rap om het goede pad te kiezen

Wouleh Bouléh ft. C.Reis brengt ‘Focus Odaklan’ uit

- (grvr)

Ook de Antwerpse rap krijgt een coronakant­je. Het duo Wouleh Bouléh ft. C.Reis brengt het nummer Focus Odaklan uitgereken­d nu uit om de aandacht van de veelal jonge luisteraar­s te verleggen naar wat in deze coronacris­is extra belangrijk is: liefde en gevoelens.

Liefde hebbe en geve voor en door, helpen int leven da is hardcore. En

ook: ...da gangster spele, da zen kansen gemiste. In Focus Odaklan (vrij vertaald: scherpstel­len van de aandacht) van Wouleh Bouléh ft. C.Reis zit een boodschap: dat jongeren zich in deze onverkwikk­elijke tijden moeten focussen op belangrijk­e zaken in het leven zoals liefde en emoties. En dat ze zeker niet de verkeerde weg mogen inslaan omdat het leven nu wat lastiger loopt.

“In hiphop snijden ze vaak onderwerpe­n als drugs en wapens aan en daardoor krijgen die een aanlokkeli­jk en gouden randje”, zegt Wouleh Bouléh (40), die intussen al een vijftal nummers op zijn palmares heeft. “Maar dat gangsterle­ven is juist niet oké, hoe verleideli­jk het vandaag misschien ook is om niet te luisteren naar wat goed is.”

Wouleh en zijn Antwerps-Turkse collega Suleyman (25, C.Reis in de videoclip), werken in Antwerpen-Noord voor Kras Jeugdwerki­ng. “Ik zie het vandaag ook: in de wijken waar wij actief zijn, hangen de jongeren samen op straat, terwijl dat net vermeden moet worden. Natuurlijk spreken wij hen daarop aan. En dat komt soms vlotter binnen dan dat enkele agenten in uniform dat doen. Maar jongeren moeten ook op andere manieren gesensibil­iseerd worden. Een nummer als dit, met videoclip, zal zeker helpen.”

De opnames vonden plaats in Antwerpen-Noord en in de buurt rond de Schijnpoor­tweg, nog voor het coronaviru­s wild om zich heen begon te slaan. “Maar de rest hebben we allemaal achteraf gedaan: van montage tot mixing”, zegt Wouleh. “Naast een boodschap van liefde vinden we de diversitei­t in ons nummer belangrijk. Suleyman rapt zijn tekst in het Turks, terwijl ik Antwerps gebruik. Dat is hoe Antwerpen vandaag is, en tegelijk bereiken we meer dan de Vlaamse jongeren alleen.”

Focus Odaklan is te bekijken en te beluistere­n op Instagram: wouleh_bouleh en op YouTube: kanaal Kudosfor Hybris.

 ?? FOTO RR ?? Wouleh Bouléh zit in de achtergron­d in zijn eigen clip.
FOTO RR Wouleh Bouléh zit in de achtergron­d in zijn eigen clip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium