Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zal vooral het familiale gebeuren missen”

Yentl Van der Aa en maatje Thomas Van Reeth zullen dit jaar niet schitteren

- MARCEL BERNAERTS

Het coronaviru­s heeft ook de plannen van Yentl Van der Aa en zijn maatje Thomas Van Reeth voor de komende zomermaand­en serieus in de war gestuurd. "Zwijg me ervan. Het zal een heel andere zomer worden, vrees ik", zegt Van der Aa.

Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth waren tijdens het vorige beachseizo­en de verrassing. Het olijke duo, ploegmaats bij Hellvoc Hemiksem en ooit al klasgenote­n in de kleutersch­ool, was steevast in de top acht te vinden, met als uitschiete­rs een tweede plaats in Brussel en een bronzen medaille op het BK in Knokke.

“Wat zes jaar geleden startte als een partij plezier, is uitgegroei­d tot een passionele activiteit”, aldus Van der Aa. “Thomas en ik deden af en toe mee aan een toernooitj­e, maar na winst van zo’n toernooi in Hemiksem kon men ons overtuigen om het hogerop te proberen. We werden in 2015 Vlaams kampioen, waardoor we een wildcard voor het BK in Knokke versierden. Daar werden we pas echt door de microbe gebeten.”

Sindsdien gaat het in stijgende lijn.

“We kenden vorig seizoen een schitteren­de campagne. We startten met een finaleplaa­ts in Brussel, werden twee weken later derde in Gent en geraakten op één toernooi na altijd tot in de kwartfinal­es. Maar die derde plaats op het BK was de kers op de taart. Vooral omdat je weet dat ieder duo naar dat weekend piekt. Doel voor dit seizoen was minstens even goed te doen. Het zal er niet van komen.”

Van der Aa liet de voorbije weken het beachvolle­ybal voor wat het was.

“Zeggen dat ik er een slecht gevoel bij heb, is lichtjes overdreven, maar echt vrolijk word ik er niet van. Mijn zomerse bezigheids­therapie is weggevalle­n.

Het beachvolle­ybal had de voorbije jaren een serieuze impact op mijn familiale leven. Het waren als het ware wekelijkse uitstapjes met het gezin, waarin er plaats was voor pret voor iedereen. Dat familiale gebeuren zal ik missen.”

“Ik hoop dat we de komende maanden nog de kans krijgen om met wat vrienden recreatief aan beachvolle­ybal te doen. Ik wil vooral het zand nog eens voelen en ook een beetje het balgevoel wat aanscherpe­n.”

Ondanks de situatie heeft Van der Aa zich de voorbije weken niet echt verveeld.

“Door het coronaviru­s zat ik thuis en dat maakte dat ik meer tijd aan de kinderen heb besteed. Het zorgde voor extra quality time.”

 ?? FOTO VDB ?? Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth toen ze vorig jaar derde werden op het BK.
FOTO VDB Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth toen ze vorig jaar derde werden op het BK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium