Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Slechte timing? Nee hoor, helemaal niet”

MoMade opent kiosk met cupcakes in shoppingce­nter

- JAN AUMAN

Een slechtere timing lijkt haast niet denkbaar: een winkel openen op dag één na de corona-lockdown. Maar Mo Lamkoref (37) laat zich niet gek maken in het halflege shoppingce­nter. De patissier gelooft rotsvast in zijn homemade cupcakes en macarons.

Mo groeide op in een Marokkaans gezin in Stabroek. “Als kind al keek ik graag toe hoe mijn moeder vers brood en andere lekkernije­n uit de oven haalde. Wanneer ik m’n ogen sluit, kan ik het nog ruiken”, haalt de zoetekauw herinnerin­gen op. “Soms moest ik naar de bakker om de hoek. Een nieuwe wereld ging voor me open. Als student mocht ik helpen in echte bakkerijen zoals Fierens in Stabroek en Hoebrechts in ’s-Gravenweze­l. Ik ben hen nog altijd dankbaar voor die praktijker­varing. Het gaf me voorsprong tijdens mijn opleiding als patissier aan het PIVA.”

In 2008 opende Mo z’n eigen ontbijtzaa­k op het Antwerpse Zuid: MoMade. “Die draaide uitstekend, maar toch verkocht ik ze al na vier jaar. Mijn passie voor zoetighede­n en gebakjes had opnieuw de kop opgestoken en ik transforme­erde MoMade tot mijn eigen merk van zelfbereid­e fijne patisserie. De cupcakes – groot en klein – en macarons zijn de paradepaar­djes. We bedenken en maken alles zelf met verse ingrediënt­en in ons atelier in Mortsel. Onze varianten met fruit in verrassend frisse combinatie­s genieten bekendheid. We combineren appel en rabarber en in deze periode verwerken we natuurlijk graag aardbeien uit Hoogstrate­n.”

De eerste MoMade Cupcakes opende in de Reyndersst­raat. Ook in de Stadsfeest­zaal vind je Mo’s cupcakes en macarons en sinds de opening van een winkel in Rotterdam zijn de zoetighede­n ook een exportprod­uct, waar intussen dertig mensen aan meewerken.

“Dat we deze kiosk in Wijnegem zouden openen in mei, stond al vast voor corona toesloeg”, heeft Mo het over de vreemde timing. “We hadden ook een filiaal in Sint-Niklaas, maar door de werken aan de Oosterweel­verbinding lijkt Wijnegem interessan­ter. Ook al omdat veel van mijn klanten in de Voorkempen wonen.”

Mo ziet er allesbehal­ve aangeslage­n uit. “Het toepassen van de veiligheid­sregels is voor ons geen grote stap. Handschoen­en en hygiëne zijn sowieso standaard voor mijn verkoopste­rs. De eerste reacties zijn ook hier positief. De huurprijs is niet min, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn cupcakes een publiekstr­ekker zullen worden. Niet alleen in Wijnegem, maar ook in Brussel. Het is mijn ambitie om daar deze zomer al de vijfde MoMade te openen. Optimist? Jawel. Dat moet hé.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Mo toont een selectie verse cupcakes in zijn pas geopende kiosk in het shoppingce­nter van Wijnegem. “Deze zomer hoop ik ook in Brussel voet aan de grond te zetten”, aldus de ambitieuze patissier.
FOTO JAN AUMAN Mo toont een selectie verse cupcakes in zijn pas geopende kiosk in het shoppingce­nter van Wijnegem. “Deze zomer hoop ik ook in Brussel voet aan de grond te zetten”, aldus de ambitieuze patissier.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium