Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners kunnen familie terugzien

Woonzorgce­ntra winnen babbelboxe­n

-

Woonzorgce­ntrum Den Beuk heeft zijn babbelbox in gebruik genomen. Het tuinhuis van de firma Cockaerts is ingericht als praat- en ontmoeting­splaats voor rusthuisbe­woners en familie. Miss België knipte het lintje.

Benjamin De Cock (29) is zaakvoerde­r van het Mechelse tuinhuisbe­drijf. “Het eerste tuinhuis dat als babbelbox dient is geplaatst in Bornem, een tweede in Ruisbroek. Toen rijpte het idee om een wedstrijd te organisere­n. Liefst 180 rusthuizen namen deel om een van de drie boxen te winnen. Boom haalde zo’n 2.100 stemmen.”

Miss België Celine Van Ouytsel knipte het lintje. “Ik verloor mijn oma aan Covid-19. Ze zat in een zorgcentru­m in Herentals en overleed in het ziekenhuis. Ik wilde graag de eerste babbelbox openen, ook al stemde ik zelf op het rusthuis in Herentals.”

Directeur Sarah Boddaert van Den Beuk hoopt de babbelbox maandag te activeren. “We hebben 180 bewoners. We zullen het contact bij aanvang beperken tot 15 minuten. Het wordt een hele klus dit te organisere­n. Het zal een virtuele Jos van Den Beuk zijn die dit gaat regelen.”

Het tuinhuis is 4.500 euro waard en heeft een wand in plexiglas en twee ingangen. “Zo is fysiek contact onmogelijk. Residenten kunnen hun familie dan op een veilige manier zien”, zegt schepen Inge

De Ridder (N-VA).

Verzorging­stehuis De Vaeren in Reet eindigde tweede. “Wij zijn dankbaar dat we onze bewoners vanaf donderdag weer in contact kunnen brengen met hun familie”, zegt directeur Kim De Preker. “De babbelbox komt woensdag aan. Hij zal worden onderhoude­n door enkele vrijwillig­ers.”

 ?? FOTO JB ?? Burgemeest­er Jeroen Baert (N-VA), Inge De Ridder, Miss België Celine Van Ouytsel en Den Beuk-directeur Sarah Boddaert bij de box.
FOTO JB Burgemeest­er Jeroen Baert (N-VA), Inge De Ridder, Miss België Celine Van Ouytsel en Den Beuk-directeur Sarah Boddaert bij de box.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium