Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de perfecte oplossing voor mij”

Cisse Van de Vijver ruilt de beloften van Beerschot in voor KFC Turnhout

- (bdh)

Cisse Van de Vijver heeft de afgelopen week twee vliegen in één klap geslagen. “Ik studeer in Turnhout. De stap om volgend seizoen voor KFC Turnhout te gaan voetballen, was snel gezet. Dit is de perfecte oplossing”, zegt Van de Vijver.

De nu 21-jarige Van de Vijver begon destijds bij KFC Wilrijk te voetballen.

“Na een half seizoen vertrok ik al naar Beerschot”, aldus de verdediger. “Daar was ik zes à zeven jaar aan de slag. Nadien verhuisde ik voor één seizoen naar Waasland-Beveren en speelde ik drie seizoenen bij KV Mechelen. De laatste drie seizoenen was ik opnieuw bij Beerschot actief. De voorbije campagne bij de beloften was Hernan Losada in het begin mijn coach. Nadat hij hoofdtrain­er werd, nam Benni Geerts over. Benni kende Paul Franken van KFC Turnhout en van het één kwam het ander.”

Dat Van de Vijver op de Thomas More Campus in Turnhout de richting sport en bewegen volgt, verklaart deels ook zijn overstap naar KFC Turnhout.

“Ik woon in Wilrijk, qua verplaatsi­ng was het niet altijd gemakkelij­k. Volgend schooljaar ga ik op kot in Turnhout. Dan woon ik op vijf minuten van de school en vijf minuten van het trainingsc­omplex. Dat is ideaal. Voorlopig moeten we door de coronacris­is veel individuel­e taken maken en moeten we bepaalde opdrachten ook filmen.”

Vorig seizoen was er interesse van Berchem. “Toen besloot ik om het nog één jaar bij Beerschot te proberen. Nu wil ik vooral spelen en het voetbal bij de volwassene­n spreekt me aan. Ik ben een rechtsvoet­ige centrale verdediger, al fungeerde ik sporadisch ook wel eens als rechtsacht­er. Verdedigen­d één op één is mijn sterkste punt. Met mijn 1,78 meter ben ik niet van de allergroot­sten, maar ik trek in kopduels meer dan mijn streng. Ik ben benieuwd naar het niveau in de derde amateurkla­sse. Het schrikt me niet af en besef dat de eisen hoog liggen. Ik ken Xandro Vanbroeckh­oven bij Turnhout. Met hem speelde ik ooit bij de beloften van Beerschot en we liepen samen school op de Topsportsc­hool in Wilrijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium