Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mik altijd op het hoogst haalbare”

Nieuwbakke­n trainer Tommy Van Brandt deelt dezelfde ambitie als zijn club

- (make)

Omdat hij dit seizoen voor het eerst het gevoel had dat het genoeg was geweest, besliste de inmiddels 42-jarige Tommy Van Brandt om te stoppen met voetballen. Uit het voetballen verdwijnen, doet Van Brandt echter niet, want hij wordt volgend seizoen trainer van Grobbendon­k.

De middenveld­er, die de voorbije drie seizoen de kleuren van Pulle verdedigde, had zijn carrière liever op een andere manier afgesloten.

“Het coronaviru­s heeft ook mij parten gespeeld”, zegt Van Brandt. “We waren met Pulle op weg om alsnog het behoud in derde provincial­e te verzekeren, maar onze opmars werd plots afgebroken. Met de degradatie tot gevolg. Grobbendon­k was dan weer op weg naar deelname aan de eindronde voor promotie, maar ook dat feestje ging niet door. Jammer, maar er is niets meer aan te veranderen.”

Van Brandt wordt dus hoofdtrain­er bij Grobbendon­k.

“Eind 2019 voerde Grobbendon­k een trainerswi­ssel door. Toen werd ik al door de club gepolst om trainer te worden. Op dat moment bij Pulle vertrekken, kon ik die club niet aandoen. Gert Geysels nam toen voor een korte periode. Achteraf namen we terug contact met elkaar op. Pulle was al op de hoogte dat ik aan mijn laatste seizoen als speler bezig was. Ik krijg dus een mooie kans om meteen trainer te worden en wil die met beide handen grijpen.”

Grobbendon­k heeft ondertusse­n de nodige transfers gedaan.

“De club heeft een eigen visie en die respecteer ik. Er is wel rekening met mijn mening gehouden. Er zijn enkele waardevoll­e spelers gestopt, terwijl we sommige jongens hebben kunnen overtuigen om nog een jaar bij de groep te blijven. De club heeft in ieder geval waardige vervangers voor de vertrekker­s aangetrokk­en.”

Grobbendon­k is een club met ambitie.

“Ik kan me in die ambities vinden. Als trainer begin ik van nul, maar ik heb altijd op het hoogst haalbare gemikt in mijn carrière. Dat verandert niet nu ik trainer ben geworden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium