Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verdachte van roofmoord Bonheiden blijft in de cel

Advocaten 20-jarige Angolees willen geen commentaar kwijt

- (tdk)

De 20-jarige Angolees die verdacht wordt van de roofmoord op de 70-jarige Christine Verbeiren in Bonheiden, blijft nog een maand langer in de cel. Dat besliste de Mechelse raadkamer dinsdag. De man wordt ervan beschuldig­d de alleenstaa­nde vrouw met zwaar geweld om het leven gebracht te hebben en nadien onder meer haar bankkaart en auto gestolen te hebben.

Dat de raadkamer de aanhouding van Edson T. met een maand verlengde, was uiteraard geen verrassing. Na afloop wilden de advocaten van de verdachte evenwel geen commentaar kwijt op de zaak. “Het gaat om zware feiten waarvan het onderzoek nog volop bezig is. Daarom gaan wij geen uitspraken doen over het dossier en wachten wij het verdere verloop van dat onderzoek af”, reageerden advocaten Christian Clement en Jens Vanhellemo­nt dinsdag.

T. werd eind vorige week, minder dan een week na de moord op Christine Verbeiren, samen met een vriend opgepakt. Bij de twee mannen werden ook huiszoekin­gen uitgevoerd. Bij een van hen, Edson T., werden elementen teruggevon­den die op zijn betrokkenh­eid bij de zaak wezen. Wat van hem uiteraard meteen de hoofdverda­chte in het onderzoek maakte. Even werd gedacht dat ook de vriend bij de zaak betrokken was, maar hij werd na verhoor opnieuw vrijgelate­n.

Meekijken met onderzoek

De verdachte zou opgemerkt zijn in de auto van Christine Verbeiren en zou ook gepoogd hebben om een betaling uit te voeren met de bankkaart van de vermoorde vrouw. Mogelijk reed hij zelfs één of twee dagen rond met de wagen van het slachtoffe­r. Opvallend is dat de man op nauwelijks enkele honderden meter van de woning van de vermoorde vrouw woonde en dus wellicht goed wist dat de vrouw alleenstaa­nde was. Bovendien kon hij bijna vanop de eerste rij meekijken toen de politie met haar moordonder­zoek aan de woning van het slachtoffe­r startte.

Het zou niet de eerste keer zijn dat T. in contact komt met gerecht. Zo zou hij in het verleden ook al eens betrokken zijn geweest bij een diefstal met geweld.

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Slachtoffe­r Christine Verbeiren.
FOTO DIRK VERTOMMEN Slachtoffe­r Christine Verbeiren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium