Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Brussels Airlines

De luchtvaart zit in een diepe crisis. Een ingreep kondigde zich aan. Eens te meer is een groot deel van het personeel de dupe. Dat is heel jammer. Lufthansa deed enkele jaren geleden een koopje bij de overname van onze luchtvaart­maatschapp­ij. Dit riep heel wat vragen op, vragen die niet beantwoord zijn. Het zou de Duitsers sieren om zich dit nog te herinneren. Of is de zakenwerel­d keihard? Zijn er zakenmense­n of politici, hun steekpenni­ngen nog tellende, die hier kunnen tussenkome­n? Ook hen zou dit sieren.

Mag ik de oproep lanceren om zeker lokaal en Belgisch te kopen/vliegen om onze economie er snel bovenop te helpen? Dit zou ons allen ten goede komen.

JOHNNY GILIS, ZOERSEL Kust

De kustburgem­eesters hebben een plan klaar. Elk gezin zou zo’n zes vierkante meter ter beschikkin­g krijgen. Wat als ik toevallig in het vak van mijn buur beland? Wordt er dan een proces-verbaal opgesteld? Men zal bestendig tellen en de toegangswe­gen naar de kust controlere­n. Wat als elke gemeente nu eens dezelfde regels zou hanteren? Dit is toch waanzin. Is de kust eigenlijk niet van iedereen? Laat de mensen toch eens hun ding doen. Men zal zich wel aan de opgelegde regels houden, al de rest is bijzaak.

FRED ENTBROUXK, BOECHOUT ‘Karentaine’

Karen Damen kreeg gemakkelij­ke reclame voor haar nieuwe programma. Ik vraag me af of de mensen hier nog nood aan hebben. Blijven we nieuwsgier­ig naar wat er gebeurt achter de gevel van de BV’s of welke jeugd ze meemaakten? Karen is heel vlot, maar nu overdrijft ze in haar honger naar centjes. Ze had een heel goeie leermeeste­r, maar ze mag de interesse van de kijker niet onderschat­ten.

Bij K3 was ze een krak, maar nu wil ze gewoon aandacht. Ze is aangenaam als er nog andere mensen aanwezig zijn. Als ze eigen inbreng moet geven of iets zinnigs moet vertellen, dan houdt het op. Haar zelfoversc­hatting komt zielig over.

M. WOUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium