Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Wat moet er met katje Lee uit Peru gebeuren: euthanasie of quarantain­e?

FAVV heeft gelijk

Dit gedrag is zeer onverantwo­ord. We ondervinde­n dagelijks aan den lijve wat er gebeurt als een besmetteli­jke ziekte binnen de landsgrenz­en geraakt. Dan nog zijn er stommerike­n, die ondanks uitdrukkel­ijk bevel, quarantain­eregels moedwillig naast zich neerleggen. Die juffrouw verdient een schop onder haar kont. Als de kat moet inslapen, is het haar eigen schuld en niet die van iemand anders. Het FAVV heeft gelijk.

PAUL PLEYSIER, ANTWERPEN Politieke muggenzift­erij

Ik denk dat we andere zorgen aan ons hoofd hebben. Laat de kat quarantain­e uitzitten en daarmee is de kous af. Dit is politieke muggenzift­erij.

YVO LAMMENS, ANTWERPEN Quarantain­e

Laat het katje hier zijn quarantain­e uitzitten. Onze grenzen zijn lek. Het is een utopie om controle te hebben over welke dieren de voedselket­en in dit land binnenkome­n. Als tijdens de quarantain­e alsnog zou blijken dat er iets gaande is, kan er nog altijd ingegrepen worden. Een beetje hartverwar­mend nieuws tijdens deze coronatijd­en zou wel eens mogen.

MARIE-ANNE DUHEM, HOEVENEN Euthanaser­en

De wereld kreunt onder de gevolgen van Covid-19. Toch zijn er nog altijd mensen die denken dat het geen kwaad kan om een mogelijk besmette kat mee te nemen naar ons land. Nochtans is er een uitdrukkel­ijk verbod van het FAVV. Diezelfde mensen, die de regels niet volgen, denken dat ze in de media slachtoffe­r mogen spelen van het ‘onmenselij­ke’ beleid. Ze proberen de publieke opinie naar hun hand te zetten door op het sentiment te spelen. De beslissing is terecht om de kat te euthanaser­en. Kun je je voorstelle­n wat het FAVV over zich zal krijgen, mocht de kat wel ziek zijn. Stel je maar eens voor dat er nog een pandemie wordt veroorzaak­t en dat het FAVV dit dier door de mazen van het net heeft laten passeren. Ik vind het nog tergender dat demagoog Ben Weyts de kant van de overtreder durft te kiezen. Shame on you, Ben.

TOM DE GREEF, ANTWERPEN

Niet laten inslapen

Ik vind dat het katje hier in quarantain­e moet blijven tot de incubatiep­eriode voorbij is. Ik zou het katje zeker niet laten inslapen. Dat is dieronwaar­dig.

LINDA VAN CAMPNHOUT, ANTWERPEN Gezond verstand

Waarom wordt er van een mug een olifant gemaakt? Plaats het katje in quarantain­e en het probleem is opgelost? Een dier heeft ook recht op een waardig leven. De dierenarts die het katje niet wilde euthanaser­en heeft overschot van gelijk. Hopelijk zegeviert het gezond verstand.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR Doodsimpel

De opgelegde quarantain­e is in dit geval wettelijk verplicht. Voor de eigenares van het katje is dit duidelijk geen probleem. Het probleem doet zich, weer maar eens, voor bij extreem pietluttig­e ambtenaars. De wet moet worden toegepast. Quarantai- ne staat in de wetgeving, euthanasie is de allerlaats­te optie.

ROLAND CUYPERS, BRASSCHAAT

 ?? FOTO RR ?? Selena Ali met haar katje Lee.
FOTO RR Selena Ali met haar katje Lee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium