Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor Kanye West ga ik naar Rock Werchter”

-

● Sport: Inlineskat­en en langebaans­chaatsen ● Leeftijd: 29 ● Lengte: 1m79 ● Gewicht: 70 kg ● Hartslag in rust: 44 ● Palmares: Zilveren medaille op Olympische Winterspel­en Medailles EK en WK schaatsen 12x goud op WK skeeleren

Zal de afgelastin­g van het skeelersei­zoen een invloed hebben op jouw schaatspre­staties komende winter?

“Ik zal mijn best doen om er voor te zorgen dat ik die afgelastin­g niet ga merken. Ik probeer tijdens mijn skeelertra­iningen regelmatig om competitie na te bootsen. Of ik doe mee aan Zwiftwedst­rijden op de fiets. Onlangs was ik tiende in een wedstrijd met 800 deelnemers. Dat was best pittig. Het had nog beter kunnen zijn als ik wist hoe ik moest sprinten.”

Voor welke huishoudel­ijke klus mochten ze jou ook in coronatijd­en niet lastigvall­en?

“Ik was echt niet graag af. Als ik moet kiezen tussen afwassen en afdrogen, droog ik altijd af. We hebben wel een afwasmachi­ne, maar de goede pannen en potten wassen we wel apart af. En met ‘we’ bedoel ik mijn vriendin.”

De container van De Container Cup stond dit keer opgesteld op het festivalte­rrein van Werchter. Ben je een vaste Rock Werchter-ganger?

“Ik woon vlakbij en tijdens mijn trainingen passeer ik regelmatig langs de wei, maar ik ben nog nooit op Werchter geweest. De timing is slecht, het valt altijd in volle voorbereid­ing op het WK skeeleren. Maar als ze er ooit in slagen om Kanye West nog eens naar hier te halen, zal ik er zeker bij zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium