Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Basic-Fit zet via atleten iedereen thuis in beweging

- (grvr)

Antwerpena­ars Thomas Briels en Matthias Casse mogen zich ambassadeu­r noemen van fitnessket­en Basic-Fit. De nationale hockeyspel­er en judoka moeten samen met de Doornikse atlete Camille Laus de thuiszitte­nde sporters in beweging houden. Want het is nog onduidelij­k wanneer de fitnesscen­tra opnieuw open mogen.

De samenwerki­ng was al beklonken nog voor het coronaviru­s uitbrak, maar heeft een toepasseli­jkere invulling gekregen. In plaats van de atleten te volgen richting Olympische Spelen in Tokio, maken de drie nu podcasts en work-outvideo’s voor wie thuiszit. Die krijgt u dan te zien via de sociale media van Basic-Fit.

“We willen samen het belang van een gezonde levensstij­l extra in de kijker zetten”, zegt Kevin Ayeni van Basic-Fit. “Het is meer dan ooit belangrijk om te bewegen. Fitness is voor duizenden Belgen een belangrijk­e steunpilaa­r die nu weg is.” Daarom zullen ook niet-leden van Basic-Fit de content van de atleten kunnen ontdekken. Basic-Fit stelt de app tijdelijk open voor alle Belgen.

Pittig

Matthias Casse (23) woont in Hemiksem en is afkomstig van Mortsel. De Europees kampioen en vicewereld­kampioen judo licht graag een tipje van de sluier op. “In de work-out combineer ik spieroefen­ingen waarbij wordt gewerkt op stabilitei­t en mobiliteit en op het opbouwen van de spieren. Het zal een pittige training worden.”

Het is nog onduidelij­k wanneer de fitnesscen­tra opnieuw open mogen. Viroloog Marc Van Ranst zei begin deze week nog dat ze wellicht niet bij de eerstvolge­nde versoepeli­ng zitten. “Wij zijn in elk geval klaar”, zegt Kevin Ayeni. “Met voorzorgsm­aatregelen voor social distancing, maar ook een reservatie­systeem zodat nooit te veel mensen tegelijk in onze clubs zijn. We zullen ook extra schoonmaak­rondes organisere­n en reinigings­tations plaatsen.”

 ?? FOTO RR ?? Judoka Matthias Casse tijdens zijn workout.
FOTO RR Judoka Matthias Casse tijdens zijn workout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium